PSD interzice voturile către PDL

16Comentarii
PSD interzice voturile către PDL
ARAD. Consilierii PSD au primit interzis să mai voteze proiectele „sensibile” ale PDL, fiindu-le sugerat să meargă cu PNL.

Revoluţie în cadrul PSD Arad! Dorel Căprar, preşedintele social-democraţilor arădeni, a început o adevărată campanie împotriva consilierilor locali social-democraţi care nu ţin cont de linia partidului şi votează cu PDL. În acest sens, Căprar a precizat că va propune excluderea tuturor acelora care nu şi-au făcut treaba în consiliile locale, chiar dacă partidul se va confrunta cu plecarea multor aleşi.

„Nu ne temem de plecarea acelor consilieri care au înţeles să voteze mai mereu în consiliile locale doar cu PDL. Există oameni care doresc să facă parte din consilii locale şi care doresc să ne sprijine. Nu avem nevoie de aceia care ne fac deservicii”, a punctat Dorel Căprar astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

Schimbă preşedinţi

Până în acest moment PSD Arad a schimbat câţiva preşedinţi de organizaţii, dar a şi exclus un consilier. Este vorba despre Seleuş unde preşedintele organizaţiei social-democrate şi-a dat demisia şi a fost numit un interimar, la Ineu a fost schimbat preşedintele cu un interimar, iar la Ususău preşedintel PSD a decis să plece la un alt partid. În cazul Sântanei situaţia este un pic diferită. Consilierul local PSD Sântana a fost schimbat întrucât a votat doar cu PDL, potrivit declaraţiilor lui Căprar. „Decizia de excludere din partid a fost luată de organizaţia locală iar Biroul Executiv a luat act de această decizie. Acum vom vedea cine urma să intre în CL Sântana şi sper să fie validat de consilieri”, a mai spus Căprar.

Colaborează cu PNL

La nivel de colaborări politice, PSD Arad a explicat că are colaborări pe probleme adminsitrative cu PNL, dar că „la alegerile locale fiecare va avea candidaţii săi”. Practic, PSD Arad le cere consilierilor săi să voteze cu PNL acolo unde PNL ar mai avea nevoie de un vot, sau două pentru a trece o anumită hotărâre şi să nu partizeze cu PDL. În cazul înc are consilierii nu vor înţelege să facă ce doreşte partidul li se vor da avertismente. Un astfel de caz este şi la Gurahonţ, acolo unde conilierul PSD înclină balanţa între opoziţie şi putere, dar care „a mers întotdeuna cu PDL, nu cu PNL şi PC”.

Doar pe proiecte sensibile

Dorel Căprar a ţinut să precizeze că decizia de a nu vota proiectele PDL de către consilierii lor nu se referă la toate proiectele ci doar „pe subiecte sensibile”. Ca atare PSDiştii nu vor vota împotriva proiectelor de dezvoltare a comunelor şi oraşelor, dar dacă va fi supus pe ordinea de zi un proiect mai „special” li se va cere să îl aducă în discuţie înainte în cadrul partidului.

Andreea Pintea

andreea.pintea@informmedia.ro16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor