Puls electoral. Urna mobila se solicita sambata!

De Simion Todoca
Reactualizat la:
Puls electoral. Urna mobila se solicita sambata!
ARAD. Modificare de ultimă oră în privinţa solicitării urnei mobile pentru alegerile europarlamentare de duminică:

 „ alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate care doresc să voteze prin intermediul urnei speciale vor înainta cererea scrisă la biroul secției de votare unde sunt înscriși în copia de pe lista permanentă potrivit domiciliului în preziua alegerilor (24.05.2014) între orele 18.00 – 20.00; Cererea va fi însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile… În data de 25.05.2014, o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral, însoțită de pază, se deplasează cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea”, se arată în Comunicatul remis de către BEJ Arad.

Pentru internaţi…

Precizarea este valabilă şi pentru alegătorii internați în spitale sau azile/cămine de bătrâni , cererile trebuind depuse la secția de votare la care este arondat spitalul (azilul, căminul). Dacă nu au domiciliul în localitatea în care se află sediul acestora, vor înainta cererea la cea mai apropiată secție de votare de sediul spitalului sau căminului/azilului de bătrâni .

În situaţia în care spitalul/azilul/căminul de bătrâni nu se află în raza teritorială arondată secţiei de votare unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă, alegătorii netransportabili vor înainta cererea la cea mai apropiată secţie de votare de sediul spitalului/azilului/căminului de bătrâni.

…şi pentru deţinuţi

„ Potrivit art. 47 alin. (3) din Legea 33/2007, dispoziţiile privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, se aplică în mod corespunzător persoanelor reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanelor care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale”, precizează preşedintele BEJ Arad, judecător dr. Eugenia Iovănaş.

Peste 400

Mai mult de 400 de deţinuţi în Penitenciarul Arad au fost arondaţi la secţiile de proximitate de pe 6 Vânători şi Eftimie Murgu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !