Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, cel mai tranzitat de sărbători

De Ioana Costas
2Comentarii
Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, cel mai tranzitat de sărbători
Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac de pe autostradă a fost cel mai tranzitat în zilele de dinaintea Crăciunului.

ARAD. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, așa cum se întâmplă în fiecare an. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac de pe autostradă, în dimineața zilei de 24 decembrie, pe sensul de intrare în țară, sute de autoturisme așteptau să ajungă la controlul de frontieră. Deși Poliția de Frontieră raportează într-un comunicat oficial postat pe site-ul instituției că „cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute”, lucrurile au stat de fapt astfel. Este adevărat că frontierele din județul Arad sunt „sufocate” în perioada fiecărei sărbători, însă faptul că, în urma calculului efectuat de către cei de la Poliția de Frontiera, media timpilor de așteptare nu prea a depășit jumătate de oră, este contrazis de fotografiile și video-ul trimise pe adresa redacției de către cei care așteptau de ore întregi, în coloane întinse pe kilometri întregi, pentru a ajunge la controlul de frontieră.

Potrivit unei statistici întocmite de Poliția de Frontieră, dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albiţa cu 66.000 de persoane şi P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane.

Pentru că se apropie Revelionul și mulți români vor merge în străinătate, fiind preconizată o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport, Poliția de Frontieră recomandă – ca de obicei – folosirea tuturor punctelor de frontieră: „Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea P.T.F. Nădlac autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop P.T.F. Turnu şi Vărşand”.

Menționăm cele puncte de trecere ale frontierei – deși tot traficul va fi la frontiera Nădlac de pe autostradă -, dar și despre aplicația Poliției de Frontieră – Trafic online, disponibilă pe www.politiadefrontiera.ro, cu toate că acesta nu va fi un real ajutor pentru nimeni, deoarece aceasta prezintă doar media timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, nu timpul de așteptare până se ajunge la controlul de frontieră.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor