Purcaru: americanii au venit!Dar românii, unde sunt?

De Simion Todoca
5Comentarii
Purcaru: americanii au venit!Dar românii, unde sunt?
Președintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că inițiativa legislativă a PSD privind stoparea privatizărilor în următorii 5 ani trebuie analizată cu maximă responsabilitate și seriozitate, mai ales în ceea ce privește obiectivele strategice.

„Este evident că statul trebuie să păstreze sectoarele strategice ale economiei, pentru a contracara volatilitatea cauzată de o globalizare tot mai accentuată. Însă, pentru ca acestea să funcționeze și să asigure o anumită marjă de independență în domeniile vitale este obligatorie schimbarea practicii numirii managerilor strict pe criteriile apartenenței politice. Este imperativ ca aceasta să fie dublată de pregătirea profesională a celui numit politic, iar aceasta se poate realiza printr-o legislație strictă și severă”, spune Mircea Purcaru. Ca vicepreședinte la nivel național al IMM-urilor, Mircea Purcaru atrage atenția asupra unui fenomen mai puțin cunoscut, dar foarte important pentru economia românească: „statisticile arată că în ultima perioadă s-a înregistrat un „boom”al investițiilor americane în România. Importante fonduri de investiții americane au achiziționat părți considerabile din industria producătoare, în special în domeniul alimentar și IT. Nu spun că este rău, dar mă întreb: acum, dacă au venit americanii, românii, unde sunt? Poate că nu ar fi rău ca statul, Guvernul, oricare ar fi el, să implice IMM-urile în parteneriate cu sectoarele strategice, cum ar fi, de pildă, agricultura. Ar fi un pas important spre depolitizare, profesionalizare și eficientizare, dar, mai ales, spre consolidarea independenței economice a României în domenii cheie”5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor