Purcaru: Predarea Canalului Mureşel către Primărie, începută în 2016

De Diana Dutu
3Comentarii
Purcaru: Predarea Canalului Mureşel către Primărie, începută în 2016
Directorul ANIF se declară uimit de „afirmaţiile mincinoase ale viceprimarului Călin Bibarţ”.

ARAD. După ce viceprimarul Călin Bibarţ a lansat, la începutul acestei săptămâni, noi acuzaţii privind soarta Canalului Mureşel – a căror ţintă a fost ANIF – directorul Mircea Purcaru reacţionează. Din start, acesta ţine să precizeze că în discuţie nu intră dreptul de proprietate asupra Mureşelului (cum susţinea vicele), ci dreptul de administrare a acestuia.

„Canalul Mureşel este proprietatea publică a statului, nicidecum a Primăriei sau a ANIF-ului, fapt pe care trebuie să-l cunoască şi viceprimarul Călin Bibarţ. În discuţie este vorba despre administrarea canalului şi, atunci când vorbim despre administrare, vorbim despre curăţirea canalului, despre nedeversarea dejecţiilor menajere şi aruncarea a tot felul de gunoaie pe malurile sau chiar în albia lui” – spune Purcaru.

Corespondenţă

Directorul ANIF aminteşte că, la 5 octombrie 2016, Consiliul Local Municipal a luat hotărârea 326 privind intenţia de preluare a unei porţiuni din Canalul Mureşel în administrarea CLM.

„La baza transmiterii dreptului de administrare a canalului Mureşel în porţiunea intravilan, de la ANIF către Primăria Arad au stat mai multe documente. Prin adresele 1984 din 30.08.2016 şi adresa nr. 2070 din 12.09.2016 ANIF transmite Primăriei Arad rugămintea de a-şi manifesta în scris intenţia de preluare a intravilanului Canalului Mureşel, nu doar prin conferinţe sau declaraţii de presă. În data de 21.10.2016, Primăria Arad ne transmite Hotărârea HCLM nr. 326 din 05.10.2016, care aprobă intenţia de preluare a administrării canalului situat în intravilanul Municipiului. În hotărâre, la articolul 2, se prevede ducerea la îndeplinire a preluării de către Primarul Municipiului Arad şi prin serviciile de specialitate şi se va comunica celor interesaţi. În data de 25.10.2016 prin adresa 2330, ANIF prezintă detaliile tehnice ale canalului Mureşel din intravilan, în vederea preluării de către Primărie” – precizează Mircea Prucaru.

Întrebări

În aceste condiţii, directorul ANIF întreabă „ce a făcut Primăria, din octombrie 2016 până în prezent, pentru a pune în aplicare hotărârea CLM nr. 326 din 05.10.2016”. De asemenea, Mircea Purcaru e curios să afle „când va finaliza Primăria procedurile de trecere în administrare şi va începe să controleze evacuările ilegale şi poluante, să realizeze controlul depozitării gunoaielor pe traseul intravilan al Mureşelului, cunoscând faptul ca acest lucru nu presupune investiţii ci doar o bună gospodărire şi interes manifestat de către administraţia locală?”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor