Purcaru: „România îşi recâştigă demnitatea”

De Simion Todoca
2Comentarii
Purcaru: „România îşi recâştigă demnitatea”
© Mircea Purcaru Foto: JA
Mircea Purcaru, despre atitudinea României în raport cu Comisia Europeană

Prim-vicepreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, salută mesajul ferm al PSD, prin purtătorul de cuvânt, Adrian Dobre, ca răspuns la avertismentul Comisiei Europene cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, ca urmare a creşterilor salariale adoptate de Guvernul PSD-ALDE.

„Partener la guvernare, ALDE, prin preşedintele partidului şi al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a militat permanent pentru afirmarea unei poziţii demne a României faţă de recomandările, criticile, avertismentele Comisiei Europene sau ale unor oficiali ai conducerii Uniunii Europene. După ce, în guvernările Băsescu, România s-a făcut preş în faţa străinilor, acceptând să ia măsuri total împotriva interesului naţional, dar folosind pe deplin altor state din UE, a venit timpul să spunem răspicat că suntem parteneri cu drepturi egale, nu ţară de rangul doi sau trei. În acest sens, poziţia clară privind dreptul Guvernului României de a-şi defini, pe baze solide, politicile salariile, este de salutat.

Comisiei Europene i s-a răspuns cu fermitate şi cu argumente că majorările de salarii sunt necesare pentru a stopa plecarea tinerilor din România şi că acestea se bazează pe o creştere economică , cea mai mare din Uniunea Europeană. S-a arătat clar, cu cifre concrete, că în repetate rânduri estimările Comisiei Europene privind deficitul bugetar au fost contrazise de datele economice reale, lucru care face ca Guvernul să privească „cu anumite rezerve avertismentele de la Bruxelles care se bazează pe astfel de estimări”. Acesta este comportamentul corect, demn, faţă de partenerii din UE, nicidecum poziţia ghiocelului, care ne-a tras mereu în jos”, a declarat Mircea Purcaru.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor