Purcaru: unde e bustul lui Sirianu ?

De Simion Todoca
3Comentarii
Mircea Purcaru Foto : JA
Mircea Purcaru Foto : JA
ARAD. Preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru, acuză Primăria că, în ciuda aşa ziselor eforturi legate de devenirea municipiului capitală culturală europeană, în realitate nu este preocupată de valorile Aradului.

„Ce pretenţii la titlul de capitală culturală europeană poţi să ai, când, de fapt, nu te preocupă valorile Aradului ? De exemplu, bustul lui Ioan Rusu Şirianu a dispărut de câteva luni de pe soclu, dar Primăria nu este preocupată de găsirea acestuia sau, dacă nu se mai găseşte, de înlocuirea lui. Nu ar costa cine ştie ce, după cum nu ar costa foarte mult nici cinstirea memoriei celor doi fii ai lui Rusu Şirianu, unul, locotenent erou, căzut în lupta pentru reîntregirea ţării, la Turtucaia, iar celălalt, scriitor. Nu reprezintă şi ei, valori ale Aradului ?”, (se) întreabă Mircea Purcaru. Şi, tot despre valori- de această dată, materiale- liderul conservatorilor arădeni doreşte să ştie de ce Primăria nu a cedat CJA castelul de la Bulci, din moment ce era secţie TBC a Spitalului Municipal sau, de ce nu a vrut CJA să-l preia.

„De patru ani nu a bătut nimeni un cui acolo, pentru că Falcă nu l-a predat odată cu Spitalul Municipal, deşi era secţie a acestuia. Înţeleg că Falcă vrea să-l vândă, cui şi de ce, nu ştie nimeni. CJA vrea să facă alt spital TBC, dar cel de la Bulci a fost amplasat acolo tocmai pentru că îndeplinea toate condiţiile climatologice, naturale etc pentru recuperarea bolnavilor. În loc să-l reabiliteze şi să-l păstreze în patrimoniul istoric al judeţului, l-au lăsat în paragină, ca un pas spre dispariţia totală”, spune Purcaru.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor