Puşcăriaşi în „concediu”

De Alin Gherasim
2Comentarii
Puşcăriaşi în „concediu”
În anul 2015, opt deţinuţi au primit permisiunea să iasă din celule şi să fie liberi. Pentru o zi.

S-a încheiat anul 2015, iar acum instituţiile statului trag linii şi îşi prezintă bilanţurile. Printre ele se numără şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România. Directorul administraţiei, Claudiu Bejan, a anunţat că, pe parcursul anului trecut, peste 3.600 persoane încarcerate au primit dreptul de a ieşi din penitenciar în permisie. Aproape 2.500 au fost liberi pentru 24 de ore, iar restul pentru perioade mai mari de 24 de ore. Totuşi, la Penitenciarul Arad destul de puţini deţinuţi au fost „eliberaţi” pentru o perioadă de timp.

Potrivit informaţiilor primite de la Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al închisorii din Arad, în anul 2015 numai opt persoane încarcerate au primit permisiunea de a ieşi în libertate. Şi toţi pentru 24 de ore. „Pentru menţinerea relaţiei cu familia, în cursul anului 2015, la Penitenciarul Arad au fost acordate opt recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru 24 de ore”, a anunţat Magold. Totuşi, nu au fost acordate permisiuni mai lungi. „Nu au fost acordate recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o perioadă mai mare de 24 de ore”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Nu oricine poate să îşi ia „concediu” de la puşcărie. Legea prevede clar cazurile în care pot fi acordate permisiunile de ieşire. „Persoanele condamnate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis sau deschis pot încheia căsătoria în localitatea în care domiciliază sau în localitatea în a cărei rază teritorială este situat penitenciarul, cu acordul directorului penitenciarului, și pot primi, în acest scop, o permisiune de ieșire din penitenciar de până la cinci zile”, spune legea. Totuşi, şefii Penitenciarului Arad nu au fost foarte „darnici” şi i-au lăsat pe deţinuţi liberi numai pentru 24 de ore.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor