Rabla aşteaptă relansarea

Rabla aşteaptă relansarea
ARAD – Sute de arădeni aşteaptă ca Executivul să aloce noi fonduri pentru a-şi putea casa maşinile.

Telefoanele sună necontenit la centrele de colectare a fierului vechi, arădenii întrâbând în fiecare zi dacă se mai pot preda maşini în cadrul programului Rabla, dacă a decis Guvernul să dea dezlegare la tichete, sau când se vor lua aceste decizii.

Practic, sute de arădenii care doresc să-şi cumpere o maşină nouă beneficiind de tichetele valorice prin programul de reînnoire a parcului auto, trebuie acum să aştepte ca Executivul să aloce o nouă tranşă de tichete valorice, întrucât prima alocare s-a epuizat la nicio lună de la lansarea proiectului.

„Primim, cred că, sute de telefoane zilnic. Avem trei linii telefonice disponibile şi sună în continu arădenii să ne întrebe dacă am mai primit tichete, dacă ştim care este situaţia, când se va aproba în şedinţă de Guvern pentru că vor să-şi caseze maşinile. Până în acest moment am eliberat 500 de vouchere, dar cererea este mult mai mare”, ne explică secretara unei companii de colectare.

Şi în cazul celei de a doua companii de colectare a fierului vechi din Arad, care a primit omologare pentru a prelua autovehiculele uzate, situaţia este similară. După ce au reuşit să înmâneze arădenilor 265 de tichete a câte 3.800 de lei fiecare, acum societatea se vede în imposibilitatea de a mai casa alte autovehicule.

Termene limită

Important de ştiut este faptul că tichetele valorice primite în schimbul rablelor casate în acest an pot fi folosite doar până pe 23 noiembrie 2010. Şi în cazul celor care şi-au casat maşina anul trecut se aplică regula termenului scadent. În această situaţia arădenii pot rămâne cu maşinile predate şi fără bani, dacă nu folosesc adeverinţele sau tichetele în termenul legal.

JA-A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !