„Rabla” la Muzeu: instituția vrea mașină cu 18 mii euro

De Andreea Pintea
„Rabla” la Muzeu: instituția vrea mașină cu 18 mii euro
Având un parc auto format doar din două autovehicule, dintre care una nefuncțională de mai bine de 10 ani, Muzeul a decis să se înscrie la programul „Rabla”.

Problema parcului auto de la Complexul Muzeal Arad s-ar putea rezolva în următoarea perioadă, doar dacă se va reuși întocmirea dosarului pentru programul „Rabla”. În acest sens, directorul instituției, Constantin Inel, a înaintat Consiliului Județean Arad un referat pentru a solicita alocarea de fonduri în vederea înscrierii în programul „Rabla”.

„În prezent, instituția deține în dotare un autoturism Dacia Break 4+1 uși, în stare avansată de uzură și un autoturism Dacia Logan, în stare de funcționare. În perioada 2005-2016 au fost efectuate numeroase reparații la autoturismul Dacia Break, care au asigurat starea de funcționare în limitele prevăzute de lege. La ultimele verificări tehnice obligatorii, recomandarea organismelor abilitate a fost aceea de a scoate din circulație acest autoturism, care prezintă defecțiuni majore ale componentelor. Deși am încercat varianta efectuării unei reparații capitale, costurile estimate au depășit cu mult valoarea actuală a autoturismului”, explică directorul Constantin Inel în referatul transmis Consiliului Județean.

Vot în unanimitate

În atare situație, Muzeul a propus să îi fie suplimentat bugetul cu 77 mii lei, pentru a putea asigura finanțarea necesară achiziției unui nou autovehicul, urmând ca pentru cel vechi înscris în „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto” să se primească un tichet în valoare de 6.500 lei.

Proiectul a ajuns vineri, 14 septembrie, pe masa consilierilor județeni, chemați în ședință extraordinară. Aceștia au votat în unanimitatea alocarea către Muzeu, iar dacă dosarul instituției arădene va fi acceptat, Muzeul ar urma să își achiziționeze o mașină cu o valoare de până în 18.500 euro – 83.500 lei.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !