Raluca, poama din prunul lui Macovei

De Simion Todoca
1Comentariu
Simion Todoca
Simion Todoca
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, arată încă odată că nu este decât o poamă căzută din „prunul” Monicăi Macovei. Vorbind despre marea strategie naţională anticorupţie 2016 — 2020, ministresa promite că se va ocupa personal de transpunerea în legislația internă a Directivei Europene 42/2014 privind confiscarea extinsă.

„Ministerul, eu, personal, ca ministru îmi asum că voi promova curând actul normativ de transpunere a Directivei și îl voi pune pe masa Parlamentului pentru sesiunea de toamnă. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu se îmbogățește din infracțiuni și că sumele rezultate din infracțiuni și imobilele confiscate vor fi reîntoarse în societate în proiecte concrete, în proiecte măsurabile și verificabile”, spune ministresa. Ce nu spune, este că Directiva cu pricina a fost votată în Parlamentul European, dar nicio ţară din UE nu a implementat-o încă, având la dispoziţie pentru aceasta doi ani şi jumătate. Mai mult, nici măcar nu a fost aprobată formal în Consiliul European. Având în vedere faptul că raportorul iniţiativei a fost europarlamentarul Monica Macovei, nu ne mai miră graba de care este cuprinsă d-na Prună.

Nu contează că ţările celelalte din UE, inclusiv marile puteri, calculează de zece ori înainte de a lua o decizie, România trebuie să spună „sănătate” înainte ca madam Merkel să strănute, să-şi respecte fără să crâcnească statutul de cobai. Dincolo de pericolul ca directiva să fie aplicată după bunul plac, în special pentru distrugerea totală a adversarilor politici, sare în ochi ipocrizia ministresei. Ea vorbeşte despre nu ştiu ce proiecte care îi vor împiedica pe hoţi să se îmbogăţească, dar ce a făcut ea, ca ministru al justiţiei, ca toţi prăduitorii băsişti să dea înapoi banii pe care i-au furat ? Nimic, cei care au furat miliarde au rămas cu banii şi ne râd în nas, iar justiţia este oarbă cu totul când este vorba despre ei. Monica Macovei face pe campioana dreptăţii, de parcă lumea nu ar şti că ea a fost cea care i-a pus lui Băsescu sub picior justiţia, iar ministresa Prună răspunde la ordinele sale.

„Raluca Prună nu este decât o altă „poamă” din pomul Monicăi Macovei, care îi dă ordine ce să facă, să fie Merkel mulţumită”

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor