Rămânem fără căldură după 15 martie?

De M.B.
13Comentarii
Rămânem fără căldură după 15 martie?
Problemele financiare grave de la CET ar putea lăsa orașul fără apă caldă și căldură, peste doar câteva zile.

Aceasta este ameninţarea firmei care a realizat Grupul II al centralei, care are de recuperat milioane de lei pentru lucrări la CET. Antreprenorul care a construit cazanul de producție pe gaz anunță că după 15 martie pune sechestru pe instalații, pentru că are de recuperat 20 de milioane de lei, reprezentanând facturi restante de la sfârșitul anului 2014, când au fost încheiate lucrările.

Directorul Energomontaj Timișoara, Ioan Popa, ne-a declarat că s-a discutat deja cu executorul judecătoresc, sechestrul fiind singura opțiune rămasă, pentru că prin blocarea conturilor, la sfârșitul anului trecut, nu s-a recuperat nimic.

”Prin acele conturi nu mai erau rulate sume de bani. Și, oricum, înainte de noi mai blocaseră conturile CFR și furnizorul de gaz”, a declarat Ioan Popa. Acesta spune că nu s-a dorit să se ajungă la sechestru, pentru a nu fi oprită producția de energie electrică, apă caldă și căldură.

”Trebuie să se știe că firma noastră a contractat un credit bancar pentru a susține investiția și a plătit furnizorii pe perioada derulării lucrărilor”, a adăugat directorul companiei, care le cere autoritățile locale și centrale ”să se implice urgent” pentru găsirea unor soluții.

Directorul general al CET Arad, Pavel Moisă, nu a dorit să comenteze decizia Energomontaj și nu a oferit nici informații despre datoriile totale ale unității.

Totuși, reprezentanții administrației locale spun că datoriile CET depășesc 80 de milioane de lei.

De asemenea, oficialii Primăriei, sub autoritatea căreia se află CET, spun că orice comentariu pe marginea măsurii sechestrului este de competența managerilor CET.

Contract de zeci de milioane

În 2013, Energomontaj a câştigat licitația pentru realizarea Grupului II, cu o capacitate de 420 de tone pe oră (50 MW). Contractul a avut o valoare de 56 de milioane de lei plus TVA, iar lucrările au fost încheiate în octombrie 2014, când cazanul a fost pus în funcțiune.

Ultimele facturi trebuiau achitate în decembrie 2014, iar pentru că CET nu a avut bani, antreprenorul a inițiat un proces comercial, pe care l-a câștigat în septembrie, astfel că în luna noiembrie 2015 a blocat conturile unității din Arad.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor