Rapid, „mitraliată” de LPF

Rapid, „mitraliată” de LPF
Bucureşti – Comisia de Recurs a respins memoriul giuleştenilor, care pierd jocul cu FC Timişoara, la „masa verde”.

Comisia de Recurs a Ligii Profesionisite de Fotbal (LPF) a respins memoriul clubului Rapid la decizia Comisiei de Disciplină, potrivit căreia formaţia Rapid a pierdut, cu 0-3, meciul cu FC Timişoara, deoarece i-a folosit pe jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, informează site-ul lpf.ro.

Potrivit sursei citate, Comisia de Recurs a LPF a luat această hotărârea cu unanimitate de voturi din următoarele considerente:

1. La data de 4.03.2010, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan erau legitimaţi la echipa Sportul Studenţesc din liga a II-a, din punctul de vedere al documentelor depuse la autorităţile fotbalistice competente.

2. Echipa Rapid III a fost înfiinţată prin procedurile AMFB pe 5.03.2010. De la aceeaşi dată, jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan sunt legitimaţi la echipa Rapid III din liga a IV-a, competiţie organizată de AMFB.

3. Din momentul înfiinţării echipei Rapid III (5.03.2010) şi pînă la ora disputării partidei Rapid -Timişoara, Rapid nu a cerut LPF viza anuală, care dă drept de joc în Liga I jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

În acest sens a fost pronunţată hotărîrea 166 din 30.03.2010 a CSL, rămasă irevocabilă, nefiind atacată la TAS.

Deoarece orice entitate sportivă are obligaţia de a cunoaşte prevederile regulamentare, conform cărora un jucător nu poate participa la jocuri oficiale fără viza anuală a forului organizator, respectiv LPF, Comisia de Recurs apreciază că utilizarea de către S.C. Rapid S.A. a celor doi jucători în meciul cu F.C. Timişoara n-a fost făcută cu bună-credinţă, astfel încît să se poată face aplicarea art. 51.6 din ROAF şi 86.10.5 şi 86.10.6 din RD.

Comisia de Disciplină a LPF a decis, în 9 aprilie, ca echipa Rapid să piardă, cu scorul de 0-3, meciul cu FC Timişoara, considerând că jucătorii rapidişti Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc în partida disputată la 5 martie şi încheiată cu victoria rapidiştilor cu scorul de 1-0.

FC Rapid a făcut recurs la această decizie, iar acesta a fost analizat, astăzi, de comisia de resort din cadrul LPF.

L.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !