Raport APIA: 598 cereri pentru 4487,86 hectare

De Andreea Pintea
1Comentariu
Raport APIA: 598 cereri pentru 4487,86 hectare
© Campania de cereri pe suprafață e în plină desfășurare FOTO: FAN
Fermierii au început să depună cererile pentru plata unică pe sprafață, termenul limită fiind 15 mai.

De la 1 martie Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricutlură Arad a început preluarea cererilor unice de plată aferente Campaniei pe anul 2019. Astfel, la nivel de județ Arad au fost depuse 598 de cereri pentru o suprafață totală de 4.487,86 hectare.

„Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. Reamintim că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA”, a punctat directorul APIA Arad, Alin Triponescu.

La nivelul întregii țări au fost depuse 55.515 cereri pentru o suprafaţă de 153.668 hectare. „Fermierii sunt rugați pe această cale să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, a mai spus Triponescu.

Materialele de informare referitoare la Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019 sunt disponibile pe pagina de început a site-ul APIA: www.apia.org.ro, la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare/materiale-de-informare-anul-2019.

Fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației – ALIN TRIPONESCU

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor