Răspunderea pentru votul uninominal

1Comentariu
Răspunderea pentru votul uninominal
Arad - Deşi Parlamentul este singurul vinovat de tergiversarea adoptării Legii privind introducerea sistemului de vot uninominal, tot parlamentarii, alţii decât cei ai PNL şi UDMR, sunt nemulţumiţi de ideea adoptării acesteia prin asumarea răspunderii guvernului.

Ca de obicei, parlamentarii arădeni respectă poziţiile hotărâte de către conducerea centrală.

* Kiraly Andras, deputat UDMR

„Uniunea sprijină demersul şi voinţa Guvernului, cum este şi normal, din moment ce facem parte din el. Această poziţie se leagă şi de faptul că nu dorim organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare, asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Este clar că Parlamentul nu are cum să adopte legea până la sfârşitul lui octombrie”

* Mihai Calimente, deputat PNL

„Mi se pare absolut normal, pentru că este o problemă a Guvernului şi Parlamentului, nu a preşedintelui, care se ocupă de orice altceva decât de atribuţiile pe care le are. După cum am mai spus, referendumul este absolut inutil, pentru că după aceea tot Parlamentul va fi cel care trebuie să adopte legea. Dacă parlamentarii o mai lălăie mult, este normal ca guvernul să-şi asume răspunderea”

*Nicolae Ioţcu, senator PD

„În principiu, sunt împotriva adoptării unei legi atât de importante prin asumarea răspunderii Guvernului. Oricum, dacă altă cale nu este, trebuie să vedem cu ce lege vine Guvernul. Nu trebuie uitat faptul că PD, PSD şi PNL şi-a asumat proiectul Asociaţiei ProDemocraţia. Că îşi asumă răspunderea, este una, pentru ce anume îşi asumă răspunderea, este deja altceva”.

* Aurel Ardelean, senator PRM

„Guvernul ar trebui să-şi asume răspunderea pentru promisiunile pe care nu şi le-a respectat şi pentru eşecurile pe planul promovării imaginii României şi a intereselor cetăţenilor români. Nu ne interesează nici asumarea răspunderii, după cum nu ne interesează nici votul uninominal, care, am spus în atâtea rânduri, ne va „ferici” cu un Parlament alcătuit din farsori şi din oameni care îşi vor promova doar propriile interese, multe dintre ele subordonate intereselor unor oficine străine”.

* Gheorghe Chiper, deputat PSD

„Ţinând cont de importanţa actului normativ, acesta trebuie promovat doar după dezbateri în Parlament, nu prin asumarea răspunderii unui Guvern cu o susţinere de doar 22%. Preşedintele ţării ar trebui să-şi vadă de treburile lui şi să lase Parlamentul să îşi facă datoria aşa cum trebuie, nu să se ţină de ultimatum-uri. Aceasta nu este o lege pentru care să ţi se dea un ultimatum, având în vederea complexitatea şi posibilitatea îmbunătăţirii ei, prin dezbateri”.

S.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor