Rată de un milion de euro

6Comentarii
Rată de un milion de euro
ARAD – Primăria Arad a achitat acum prima rată a creditului BERD, în valoare de 1.111.111 euro. Pasuire BERD

Bugetul Aradului a simţit acum pentru prima dată ce înseamnă cu adevărat rambursarea creditului luat în 22 iunie 2005, credit care avea menirea să susţină reabilitarea liniilor de tramvai şi a arterelor de circulaţie din oraş. Potrivit contractului semnat între Primăria Arad şi BERD, „rambursarea creditului se va face pe perioada 2008 – 2017 în 18 rate semestriale egale, la 18 iunie şi 18 decembrie a fiecărui an, cu începere din 18 decembrie 2008”. În axenă, părţile vorbesc de un centralizator al tuturor costurilor creditului pe perioada celor 12 ani cât acesta îşi produce efectele pentru buget.
Primăria Arad ne-a confirmat faptul că a plătit, înainte de termenul limită, prima rată. Suma nu este de loc de neglijat: prima rată de capital pentru credit a scos din bugetul local 1.111.111 euro. La suma în cauză s-a adăugat şi dobânda la credit în sumă de 290.000 euro, dobânzile fiind plătite de Primăria Arad încă de la începutul contractului.
Corina Drăghici, purtător de cuvânt, ne-a declarat şi faptul că „următoarea rată va fi plătită până pe 18 iulie” dar şi faptul că „semestrial se fac rapoarte privind datoria publică” iar acestea sunt făcute publice pe siteul Primăriei Arad. Poate ar fi de amintit şi faptul că Primăria nu a luat toţi cei 20 de milioane de euro puşi la dispoziţie de BERD, ci doar 12 milioane şi că a cerut şi primit păsuire de la bancă pentru acest fapt şi pentru finalizarea lucrărilor.
A.B.

Taguri: , , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor