Război arădean, în capitală

20Comentarii
Război arădean, în capitală
ARAD – Liderii PD-L şi PSD Arad se contrazic în privinţa modalităţii de atribuire a posturilor la deconcentrate.

Se confirmă încă odată că lupta pentru deţinerea puterii locale, după alegerile parlamentare, se duce în funcţie de interesele partidelor la nivel naţional, mai exact, în funcţie de înţelegerile, mai mult sau mai puţin secrete ale şefilor partidelor. Marius Lazăr, preşedintele PSD Arad, susţine că împărţirea funcţiilor la deconcentrate se va face exact conform algoritmului folosit la alegerea ministerelor, adică PSD va „trage” primul, o singură funcţie, după care PD-L va alege două, PSD, două etc. Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, spune, însă, că există o înţelegere între cei doi preşedinţi, Mircea Geoană şi premierul desemnat, Emil Boc, conform căreia şefii democrat-liberali pe funcţie la deconcentrate nu pot fi „mişcaţi”, chiar dacă ministerul de resort aparţine PSD-ului. Seculici dă şi exemple de „inamovibili : Mihaela Vasil şi Dana Dănoiu. Mai mult, Seculici spune că, în situaţia autosuspendării inspectorului general şcolar, Marius Gondor, postul va fi ocupat de un interimar pe perioada mandatului de deputat al lui Gondor.

Secretarii de stat, mai târziu

În privinţa secretarilor de stat propuşi de către arădenii de la cele două partide, discuţiile vor demara abia astăzi şi vor mai dura, până când miniştrii de resort vor studia CV-urile. Atât Seculici, cât şi Lazăr au confirmat că s-a operat o mică modificare, cele două partide căzând de acord ca fiecare parte să aibă un secretar de stat la ministerul celeilalte părţi. În atari condiţii, cei propuşi de către arădeni mai păstrează un licăr de speranţă, deşi este greu de crezut că liderii centrali ai celor două partide vor accepta ca unicul secretar de stat dintr-un minister oarecare să fie dat cuiva din provincie. Chiar dacă are propuneri precum Lia Ardelean Dan Ungureanu, Florin Remeţan şi pe el însuşi, Marius Lazăr este puţin probabil să dobândească mare lucru, având în vedere faptul că, chiar dacă PSD Arad s-a clasat pe primul loc în Ardeal şi pe locul 6-7 la nivel naţional, în privinţa creşterii faţă de alegerile locale, per total a fost cu mult sub media pe ţară a partidului. La fel, chiar dacă PD-L Arad este „cel mai tare din parcare”, tot interesele boşilor de la centru vor prima.

S.T.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor