„Război” declarat cerșetorilor și hoților de Paște

De Valentin Goran
10Comentarii
„Război” declarat cerșetorilor și hoților de Paște
Nu mai puțin de 77 de polițiști vor fi la datorie în perioada Sfintelor Sărbători, pentru a asigura liniștea și ordinea publică.

Odată cu sosirea Sărbătorilor Pascale vine la pachet și aglomerația specifică în piețe, zone comerciale, biserici, parcuri, locuri de joacă, dar și pe carosabil. Prilej numai bun pentru cerșetori, hoți, bețivi să profite de naivitatea, bunătatea ori neatenția arădenilor, sau să invoce divinitatea pentru un bănuț în buzunar. 77 de polițiști din cadrul Poliției Locale Arad vor fi la datorie, însă, în zonele cele mai aglomerate din municipiul Arad, pentru a preîntâmpina posibilele nereguli ce pot apărea, dar și pentru a decongestiona traficul rutier.

Trei întrebări pentru Poliția Locală Arad

Pentru cititorii Jurnal arădean și www.aradon.ro, am adresat câteva întrebări reprezentanților Poliției Locale Arad.

JA – Câți polițiști au fost mobilizați în acest an? Poliția Locală Arad – Am mobilizat 50 de polițiști de la Ordine Publică și 22 de la Serviciul Circulație pe drumurile publice.

JA – Anul trecut, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, câte sesizari ați primit? Poliția Locală Arad – În special în perioada din preajma sărbătorilor, în jur de patru sesizări pe noapte, respectiv opt pe parcursul zilei, prin Dispeceratul instituției.

JA – Concret, anul trecut care au fost problemele majore semnalate? Poliția Locală Arad – Nu au existat probleme majore, noi fiind prezenți peste tot în oraș, astfel că am rezolvat situațiile înainte ca ele să apară. Respectivii cerșetori au fost alungați de pe străzi și din zona lăcașelor de cult. Furturi nu s-au înregistrat, iar bețivi care să tulbure liniștea publică nu au fost semnalați pe perioada Paștilor în locurile publice.

La datorie de Paște

„Am luat măsuri pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, menţinerii unui climat de ordine, fluidizării circulaţiei în zonele foarte aglomerate, unde oamenii vor veni la cumpărături, prevenirii şi combaterii cerşetoriei, interzicerii comercializării anumitor produse în locuri neautorizate şi blocării traficului rutier. În noaptea de Înviere, polițiștii locali vor patrula în preajma bisericilor din Aradul Nou, Grădiște și UTA. În duminica Paștilor, agenții de ordine publică se vor afla în zonele bisericilor din Sânicolaul Mic, Micălaca Nouă – zona 300, respectiv în preajma Bisericii Ortodoxe din cartierul Grădiște. Le urăm tuturor cetățenilor, alături de care ne străduim să fim zilnic cât mai aproape, Sărbători cu liniște și bucurie în suflete!”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Viorica Graur, directorul general al Poliției Locale Arad.

Sfaturi pentru arădeni

„Îi rugăm pe arădeni să parcheze doar în locurile special amenajate, iar în zonele aglomerate să acorde o atenţie deosebită genţilor sau obiectelor pe care le au asupra lor. Dacă sunt arădeni care vor să semnaleze o problemă sau apar situaţii neplăcute, pot apela cu încredere numărul de telefon al dispeceratului instituţiei 0257/ 939”, a concluzionat Viorica Graur.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor