Război în ALDE: Ciupe şi PLR-iştii îl exclud din partid pe Purcaru!

De Simion Todoca
Reactualizat la:
9Comentarii
Război în ALDE: Ciupe şi PLR-iştii îl exclud din partid pe Purcaru!
© Dimineaţa totul părea în regulă Foto : JA
Joi seara, la o şedinţă ce părea banală, invitat fiind şi Mircea Purcaru, s-a propus şi s-a şi votat excluderea din partid a lui Mircea Purcaru, preşedinte executiv, fost preşedinte PC şi copreşedinte ALDE (PC-PLR).

Din ce motive, nu se ştie. Contactat telefonic, Mircea Purcaru a explicat că a fost o aşa zisă şedinţă de Birou Teritorial, la care, însă, au fost chemaţi de către Ciupe doar cei din fostul PLR, condus de Ciupe, iar aceştia, în urma maşinaţiunilor lui Creţ Nicoară, fost deputat PSD, fost preşedinte PRM, au fost convinşi să participe la puci. Purcaru spune că, în primul rând, el a fost numit de la Bucureşti preşedinte executiv, aşa că nu poate fi schimbat decât tot de către comisia de unificare. „Am anunţat deja la Bucureşti ce s-a întâmplat, am arătat că şedinţa a fost doar un simulacru, pentru că nu au fost convocaţi cei de la PC”, spune Purcaru, care acuză amestecul unor foşti liberali arădeni trecuţi la ALDE, dar nu numai. Ciupe nu a putut fi contactat pentru a-şi expune varianta. Cert este că până acum nimic nu părea să indice existenţa unor neînţelegeri între cei doi, iar faptul că PC venea în alianţă cu peste 40 de organizaţii, în timp ce PLR nu avea aproape nimic îi conferea lui Purcaru o teoretică siguranţă şi o autoritate sporită în partid. Dar, după cum s-a dovedit de multe ori, aparenţele înşeală. Urmează să vedem declaraţiile oficiale, dar este clar că acest război nu serveşte decât PNL Arad, fiind un ajutor imens pentru Falcă et company în perspectiva alegerilor.


 

Ciupe: Purcaru a fost doar propus pentru excludere

Preşedintele ALDE Arad, Ionel Ciupe, confirmă că în cadrul Biroului Teritorial s-a votat pentru excluderea lui Purcaru, aceasta fiind, însă, doar validarea cererii de excludere din partea Biroului Permanent Judeţean. Pasul următor, Delegaţia Permanentă a organizaţiei teritoriale Arad va valida sau invalida excluderea. Totul a fost în conformitate cu Statutul partidului, a declarat Ciupe, fără a da, pe moment, alte explicaţii.

Taguri: , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor