Război pentru Tribunal

4Comentarii
Război pentru Tribunal
Război pentru Tribunal
ARAD – Consilierii sunt chemaţi de colegi să-şi aleagă avocatul, în timp ce unii aleşi vor să se constituie parte civilă.

Aleşii municipali sunt chemaţi joi în şedinţă extraordinară pentru a vota un singur proiect de hotărâre.

Este vorba de „angajarea unui apărător ales pentru asigurarea asistenţei juridice şi a reprezentării intereselor Consiliului Local al Municipiului Arad şi ale Municipiului Arad în dosarul nr.4015/108/2007, aflat pe rolul Tribunalului Arad – secţia penală”, adică în procesul Elecon.

Proiectul este deja susţinut de un număr suficient de consilieri, aşa că va putea intra pe ordinea de zi. Au semnat pentru şedinţa de joi Ionel Costin, Cziszter Kalman, Gheorghe Huţiu,  Florin Manta, Ovidiu Marian,  Marius Ozarchevici,  Francisc Tusz şi Traian Vlaicu.

Potrivit alesului Ovidiu Marian, numit în comisia care se ocupă de demararea procedurilor necesare identificării unui avocat care să apere interesele CLM, „noi o să venim cu propunerea, adică cu numele unui avocat, iar propunerea noastră va fi supusă votului Consiliului Local”.

Consilierul democrat susţine că proiectul de hotărâre are trei componente: propunerea persoanei care să le reprezinte interesele, contractul în baza căruia se va derula apărarea (cuprins în anexă) şi mandatarea avocatului să reprezinte CLM în această cauză.

Ovidiu Marian a mai punctat şi faptul că avocatul pe care comisia îl va propune colegilor din consiliul nu este din Arad, pentru a nu exista discuţii, ci unul din Timişoara.

Un proiect în opoziţie

Din informaţiile pe care le deţinem, un alt proiect de hotărâre pe tema procesului Elecon se află şi el pe masa executivului local, cu toate că nu şi-a făcut loc pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

În fapt, consilierul independent Dorel Popa a anunţat, la momentul primei înfăţişări în procesul în care primarul este învinuit de luare de mită şi abuz în serviciu, faptul că va veni la prima şedinţă CLM cu un proiect de hotărâre în care CLM să se constituie parte civilă în această speţă, „în vederea recuperării prejudiciului stabilit de magistraţii DNA.

În atare condiţii, aproape sigur, consilierii vor avea ce discuta şi ce acuza în extraordinara de joi, de al orele 14.00.

Declaraţie: „Noi o să venim cu propunerea, adică cu numele avocatului” – Ovidiu Marian

A.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor