Război total Dekany-Falcă

27Comentarii
Război total Dekany-Falcă
Propunerea viceprimarului Tiberiu Dekany de reziliere a contractului, îl face pe primar să contraatace.

Arad – După cum vă informam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, viceprimarul Tiberiu Dekany alături de consilierii liberali intenţionează să iniţieze un proiect de hotărâre pentru rezilierea contractului cu Casarom, asta după ce instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii care atacase în contencios contractul cu pricina.

Dekany îşi motivează iniţiativa susţinând că Aradul are nevoie stringentă de teren pentru construirea unor obiective de interes public.

„Acolo s-ar putea ridica un nou stadion, campusuri universitare şi locuinţe pentru tineri”, a declarat viceprimarul.

Acesta susţine că cea mai bună locaţie pentru aceste construcţii este terenul de sub cetate. „Având în vedere că responsabilii Casarom recunosc o chestiune care de altfel este şi evidentă şi anume că nu şi-au îndeplinit condiţiile contractuale, vom cere rezilierea contractului şi revenirea acestuia la Primărie”, afirmă în continuare Dekany.

„Vicele” spune că a înaintat în acest sens o propunere către biroul judeţean al PNL pentru a mandata consilierii PNL să voteze în acest sens, urmând să ceară la rândul său un mandat pentru a negocia cu toţi consilierii municipali şi cu primarul, spunând că nu a discutat încă cu edilul-şef despre acest subiect.

Promisiuni nerespectate

„În 2005, politica aleasă de domnul primar a fost de a recupera cele 29 de hectare, propunere care a fost acceptată de CLM, iar acum ne aflăm în situaţia în care această hotărâre, atacată în contencios administrativ a fost anulată”, mai spune Dekany.

După părerea sa, înţelegerea a căzut pentru că nu s-a respectat echilibrul contractual, deşi au existat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

„Cum Casarom-ul avea jumătate din teren, trebuia să aibă şi jumătate din obligaţii. Trebuie spus că au avut şi interdicţie de a vinde, interdicţie care a fost ridicată mai apoi de CLM.  Mai mult, acum nu ne mai aflăm în situaţia în care putem recupera cele 29 de hectare de teren, hotărârea fiind anulată.

În situaţia de faţă, ceea ce ne-a rămas de făcut este să cerem terenul aproape în întregime. Spun aproape în întregime pentru că s-au făcut unele investiţii pe o suprafaţă de patru hectare, unde s-au construit case şi drumuri. Oricum, va trebui să urmeze o nouă rundă de negocieri”, încheie Dekany.

Contraatac la baionetă

Deşi iniţial nu a vrut să comenteze iniţiativa viceprimarului, Falcă s-a lansat apoi într-un atac dur la adresa lui Dekany şi a liberalilor.

„Nu pot comenta mecanismele electorale ale liberalilor, mai ales că domnii Dekany şi Popescu au votat proiectul Casarom în 2001, prin care municipiul a dat 60 de hectare pe 16.000 de dolari. Noi am încercat să obţinem înapoi 29 de hectare, iar în comisia de negociere cu Casarom au fost şi liberali, dar astăzi, lupta dintre Dekany şi Popescu pentru a candida la Primărie se manifestă prin atacuri directe la adresa primarului Aradului. Poate vă răspunde domnul Dekany unde a fost când s-a semnat contractul”, spune Falcă.

L.Ş.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor