Reabilitarea clădirii IPJ Arad, mută „Arestul” la Timișoara

De Ioana Costas
5Comentarii
Reabilitarea clădirii IPJ Arad, mută „Arestul” la Timișoara
© Sediul IPJ Arad și SRI Arad Foto: JA
Lucrările ce urmează să se desfăşoare la Inspectoratul de Poliție Județului Arad mută „Arestul” în Timișoara.

Nu se știe exact când vor începe lucrările la clădirea în care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad și SRI Arad își defășoară activitatea și nici unde se vor muta exact cele două instituții pe parcursul lunilor de reabilitare, însă se speculează că Galleria Mall ar fi locul propice adăpostirii IPJ și SRI Arad. În momentul de față se finalizează caietul de sarcini, ulterior urmând să se primească ofertele pentru proiectare și execuție, în urma contractului de finanțare semnat de IPJ Arad și ADR Vest privind reabilitarea clădirii de pe strada Vârful cu Dor. Lucrările vor avea loc pe parcursul a 18 luni, acestea vizând reabilitarea „din temelii” a sediului Poliției. Conducerea IPJ Arad speră ca lucrările să înceapă cât de curând. „În cursul anului trecut am semnat cu cei de la ADR Vest un contract de finanțare pentru proiectul <<Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la IPJ și la Unitatea Militară 0556 Arad >> și acum suntem în procedură de achiziţii. Sperăm ca în acest an să înceapă efectiv lucrările. Întregul proiect va fi implementat pe parcursul a 32 de luni și vizează reabilitarea termică și energetică prin îmbunătățirea izolației termice, anveloparea fundației, a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, termoizolarea, înierbarea parțială a terasei, precum și reabilitarea instalațiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare și climatizare, cu achiziționarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică”, a declarat comisarul șef Ioan Tamaș, inspectorul șef al IPJ Arad.

Arestul, la Timișoara

De asemenea, proiectul vizează și lucrări de modernizare a clădirilor, optimizarea spațiilor de lucru, a zonei administrative, a zonelor de acces, recompartimentarea și refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalațiilor electrice, refacerea rețelei voce/date, a instalațiilor de alimentare cu apă rece și colectare de ape pluviale, a sistemului de iluminat, a celui de supraveghere video, precum și a sistemului de semnalare a incendiilor. Valoarea proiectului este de aproape 36 de milioane de lei. În momentul de față, conducerea IPJ Arad caută spațiu pentru a se muta. În ceea ce privește Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Arad, cel mai probabil, spune șeful IPJ Arad, se va face transferul la Timișoara până la finalizarea lucrărilor de reabilitare. Clădirea în care își defășoară activitatea atât IPJ Arad, cât și SRI Arad, situată pe strada Vârful cu Dor, a fost construită în anii 1982/1983, iar de atunci nu s-a intervenit pentru reabilitarea ei, condițiile, în acest moment, fiind considerate improprii.

Serviciile

În clădirea IPJ își desfășoară activitatea Serviciile Cazier Judiciar, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Economic, Investigații Criminale, Ordine Publică, Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, Criminalistic, Resurse Umane, Logistic, Serviciul de Combatare a Criminalității Organizate și Serviciul pentru Imigrări.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor