Reabilitarea termică, pe înţelesul tuturor

De Valentin Goran
11Comentarii
Reabilitarea termică, pe înţelesul tuturor
ULAL Arad ne sfătuieşte cum să achităm taxa datorată pentru reabilitarea termică.

Primul pas, ne spun reprezentanții ULAL Arad, îl constituie semnarea de către asociația de proprietari a unui act adițional la contractul încheiat între asociație și Primăria Municipiului Arad.

Dacă actul nu este semnat nu se vor demara etapele următoare și se va trece la recuperarea cheltuielilor efectuate pentru elaborarea tuturor documentelor până în momentul refuzului asociației. Stabilirea cotei de contribuție la cheltuieli aferente fiecărui apartament se face în funcție de cotele-părți indivize din proprietatea comună, iar președintele asociației va transmite Serviciului Societăți Comerciale de Utilități Publice un exemplar al tabelului cuprinzând valoarea contribuției fiecărui proprietar la cheltuieli de reabilitare termică.

În termen de 30 de zile

„Fiecare proprietar are obligația ca în termen de 30 de zile de la data comunicării de către Municipiul Arad a valorii finale a proiectului să depună la Direcția Venituri o declarație fiscală privind taxa de reabilitare termică datorată. Orice modificare a datelor cuprinse în declarația fiscală va fi adusă la cunoștința organului fiscal de către contribuabil în termen de 30 de zile de la data apariției modificării. Taxa de reabilitare termică este anuală și se stabilește în rate egale începând cu anul în care se termină lucrările, iar plata acesteia se va face anual până cel târziu în ultima zi lucrătoare a anului pentru anul în curs. Neplata taxei generează majorări de întârziere. În cazul înstrăinării apartamentului, proprietarul are obligația achitării integrale a taxei de reabilitare termică, anterior înstrăinării”, a declarat Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor