Reacția Liceului „Iuliu Moldovan” amenințat cu desființarea

De Ardelean Monica
33Comentarii
Reacția Liceului „Iuliu Moldovan” amenințat cu desființarea
Pus pe lista școlilor care vor fi desființate, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, fostul Forestier, este apărat de către profesori. Aceștia au trimis spre publicare un protest prin care dezaprobă decizia luată la vârful IȘJ Arad și susțin păstrarea școlii pe harta învățământului preuniversitar arădean. Iată textul protestului:

„Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” dă față cu reacțiunea”

Noi, resursa umana de la fostul „Forestier”, actualul Liceu Tehnologic “Iuliu Moldovan”, fiind obligați de ostilități (că nu le mai putem numi autorități, fiind total nedispuse la vreun dialog), am hotărât în Consiliul profesoral din data de 17 01 2017, în unanimitate de voturi, că NU DORIM o fuzionare cu Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, din următoarele motive (pe scurt, deoarece ele se regăsesc în memoriile de până acum):

  1. Baza noastra materială (adică microfabrica) asigură pregătirea a 4 meserii și trei specializări, imposibil de „absorbit” prin vreo fuziune, între blocuri, unde nu se poate obține avizul de mediu, la sediul colegiului în cauză, care nici măcar nu are spatiul necesar
  2. Legislația învățământului profesional clasic și dual este în schimbare, fostele și actualul program de guvernare stipulând să reînvioreze meseriile, motiv pentru care fuzionarea în acest moment este inoportună deoarece noi avem bază materială puternică.
  3. Firma Cotta S.R.L, cu 600 angajați a semnat cu instituția noastră contractele pentru școlarizarea a 56 de tâmplari și tapițeri în învățământ profesional dual, care ne asigură cifra de școlarizare, oricum și toate celelate firme de profil din Arad doresc pe viitor acest lucru, doar că popularizarea învățământului dual s-a făcut exact înaintea vacanței de iarnă când au fost și schimbările de directori.
  4. Conform Metodologiei de fundamentare a cifrei de școlarizare pe 2017-2018, art. 19 a), autoritățile locale stabilesc rețeaua școlară cu consultarea partenerilor sociali-ori nici Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”, nici Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului NU DORESC fuzionarea deoarece nu se îndeplinesc condițiile tehnice.
  5. La modul abuziv se dorește relocarea în sediul nostru de drept, a unei alte școli, Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn”, care are sediu suficient pe strada Posada (dumnealor au fost deja să evalueze spațiile, trimiși conform spuselor dumnealor de primărie!!!deși nu există o decizie în acest sens)
  6. Elevii care provin din zona de sud vor avea cheltuieli suplimentare cu transportul
  7. În Legea 1/2011, Art. 18 se arată că autoritățile locale pot lua hotărâri cu privire la reorganizarea unităților școlare doar dacă nu au personalitate juridică, ori nu e cazul nostrum.

Adică NOI NU VREM, EI NU VOR, atunci CINE VREA????

Noi dorim amânarea acestor restructurări până se stabilește exact legislația pentru învățământul tehnic.

Problema frecvenței, a rezultatelor la bacalaureat la liceele tehnologice este la nivel național și tocmai de aceea așteptăm legislația mediei de admitere la liceu și a școlilor profesionale (e de-a dreptul ilar cum la liceele teoretice se aprobă câte 9 clase unde se intră și cu medii modeste).

Nu înțelegem motivația ISJ Arad de a dori această fuzionare pentru asigurarea unui management mai performant, deoarece fostul management a fost evaluat tot de dumnealor de curând, prin gradații de merit, ca o recunoaștere a meritelor manageriale.

De asemenea, Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”, are aviz de funcționare, (ISJ a dezinformat opinia publică spunând că 2 școli la aceeași adresă nu primesc aviz de funcționare-GRESIT!!! Adresa Calea Timișoarei nr. 29-31 o are doar una, aceea fiind Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”, fiind acasă la el de 70 ani, pe adresa sa, pe când Liceul “German”, infiltrat din 2010 la sediul nostru este ilegală și sigur că NU AU CUM SĂ PRIMEASCĂ AVIZ DE FUNCȚIONARE la adresa noastră, dumnealor fiind cu sediul pe str. Posada (prin bunăvoința gazdelor au fost lăsați să își așeze sigla lângă cea a liceului nostru). În acest sens, clasele dumnealor apărute pe adresa noastră au fost construite prin schimbarea ilegală a destinației fondurilor venite pentru modernizarea atelierelor Forestierului, pentru care există documente demonstrative.

Noi vrem doar ca arădenii să afle situația, problema fiind abordată exhaustiv în documente trimise deja la forurile în drept”33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor