Recensământul înghite sute de mii de euro

Recensământul înghite sute de mii de euro
ARAD - Recensământul agricol va consuma în Arad cel puţin 1,4 milioane de lei (echivalentul a circa 325.000 de euro). Această sumă reprezintă doar totalul sumelor de bani cu care vor fi plătiţi cele 732 de persoane care se vor ocupa de colectarea şi procesarea datelor.

Potrivit unui raport înaintat Prefecturii, „s-a finalizat acţiunea de recrutare a personalului pentru culegerea datelor (recenzori, recenzori sefi, coordonatori). Recenzorii, recenzorii-şefi şi coordonatorii (…) primesc, pentru activitatea depusă în perioada efectuării recensământului general agricol, în baza unor convenţii civile, pe lângă drepturile salariale la unităţile la care sunt încadraţi sau pensie, după caz, o indemnizaţie brută pe zi de activitate”.

Coordonatorii şi recenzorii-şefi primesc 55 lei pe zi de activitate, pentru cel mult 25 de zile efectiv lucrate, respectiv pentru cel mult 23 de zile efectiv lucrate; iar recenzorii, 50 lei pe zi de activitate, pentru cel mult 20 de zile efectiv lucrate.

Mai mult, coordonatorii, recenzorii-şefi şi recenzorii beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport în cazul deplasărilor pentru culegerea datelor în altă localitate decât cea de domiciliu.

Instruirea

Instruiea personalului implicat demarează în data de 8 noiembrie şi va fi finalizată în data de 20 noiembrie.

JA-S.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase