Recenzorii au pus pixul jos

De JA.M.A.
Reactualizat la:
Cei mai mulţi arădeni au fost recenzaţi la primele ore ale zilei FOTO:JA
Cei mai mulţi arădeni au fost recenzaţi la primele ore ale zilei FOTO:JA
ARAD. La finalul zilei de luni (31.10.2011) se aştepta ca procentul de recenzare la nivelul judeţului Arad să fie de 100%.

Gata cu numărătoarea arădenilor. S-a încheiat oficial recensământul populaţiei şi de marţi începe munca de preluare a datelor din judeţ şi prelucrarea lor. Ultima raportare oficială înainte de a se trage linie a fost cea aferentă zilei de duminică unde procentul pe judeţ era de 99,34% . Arădenii care au ratat sau au evitat întâlnirea de acasă cu recenzorul s-au deplasat în cursul zilei de ieri la sediile primăriilor pentru a fi luaţi în evidenţă. Cei mai mulţi întârziaţi au fost, cum era de aşteptat, în municipiu. Conform informaţiilor primite de la Primăria Arad, au fost recenzaţi pe ultima sută de metri, câteva sute de arădeni care au şi stat puţin la coadă la cele 20 de birouri puse la dipoziţia recenzorilor de către muncipalitate.

Nimeni nu ne-a refuzat

Arădenii au fost în general amabili cu cei care le-au bătut la uşi şi nu au fost înregistrate refuzuri de a răspunde la întrebări. „Din punctul nostru de vedere nu am avut motive clare care să pună problema amenzii” ne-a sigurat Florica Grec, directorul statisticii arădene. E drept că au fost şi cazuri în care recenzorul a fost şi de şase ori la o adresă dar fără vreo şansă ca cineva să-i deschidă uşa dar acolo unde s-a deschis au primit şi răspunsuri. Una din întrebările la care unele persoane au evitat să dea un răspuns e cea legată de religie, considerată a fi o problemă mult prea intimă. Cât despre cei care au rămas totuşi nerencenzaţi încă nu se ştie cu certitudine dacă şi când vor fi amendaţi. Arădenii plecaţi în străinătate ar fi trebuit să se recenzeze la ambasada României din statul respectiv.

Rezultatele la anul viitor

Primele date preliminare vor fi făcute publice în luna ianuarie 2012 iar cele finale în luna august. Atunci vom ştii câţi suntem şi cine suntem.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !