Recepţie de o lună la BERD I

12Comentarii
Recepţie de o lună la BERD I
ARAD – Nici măcar recepţionarea lucrărilor realizate pe BERD I, ce va începe pe 18 decembrie, nu va fi o chestiune uşoară.

Pe 18 decembrie, după ani buni de muncă şi întârzieri, Primăria Arad şi constructorul ICIM vor da startul la procesul de recepţie a lucrărilor realizate de executant pe BERD I. Înlocuirea liniilor de tramvai şi modernizarea principalei artere de circulaţie din cartierul Vlaicu şi până la Boul Roşu a început cândva în 2006 şi a fost finalizată în acest an. De executat nu mai este, cel puţin în teorie, decât recepţia finală, care, potrivit directorului executiv al Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, „va dura în jur de două, trei săptămâni, poate chiar mai mult, pentru că avem şi perioada sărbătorilor”.

Timp de un an, firma arădeană ICIM a trebuit să revină pe teren şi să repare lucrările prost executate pe acest tronson, să facă retuşuri şi să răspundă altor solicitări adresate de beneficiar: Primăria Arad. Termenul a fost stabilit în contract, dar, în cazul cartierului Vlaicu, a durat în loc de un an, trei. Lucrarea a fost executată pe porţiuni şi predată tot pe porţiuni, aşa că, din 2007, de când acest tronson a fost predat Municipalităţii şi până în 2010 s-au tot făcut retuşuri. Firma nu a protestat, ci a onorat mai toate comenzile.

Primăriei, poate şi pentru faptul că tot aceeaşi societate execută şi proiectul BERD IINici măcar după recepţia finală, ce se va finaliza probabil în ianuarie 2011, firma nu va scăpa de BERD I, ci va trebui să intervină pe acest traseu în caz de probleme încă un an. Această garanţie suplimentară este, potrivit lui Răzvan Popa, prevăzută de legile din România şi trebuie respectată.

JA-A.B.D.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor