Recepţie finală în cartierul Alfa

17Comentarii
Recepţie finală în cartierul Alfa
Recepţie finală în cartierul Alfa
ARAD – Lucrările din cartier au ajuns, după trei ani de şantier, la final, excepţie făcând Conduraşilor-Kogălniceanu.  Comunicat

Primăria Arad a receptat lucrările din cartierul Alfa, acolo unde, potrivit primarului Gheorghe Falcă, s-au investit, în ultimii trei ani, 70 de miliarde de lei vechi.

Prezent la faţa locului pentru a recepta investiţia, edilul local a punctat, printre altele, faptul că s-au modernizat toate străzile (12 la număr, adică 33.714 mp.), că s-au asfaltat trotuarele (pe 12.800 mp), că s-au efectuat marcaje şi semnalizări rutiere, că au fost amenajate noi spaţii de parcare (pe 5.527 mp), că au fost create platforme gospodăreşti, că au fost înfiinţate două locuri de joacă, un teren de sport multifuncţional, un teren de fotbal cu nisip, că s-au amplasat patru mese de tenis şi s-au plantat 262 de pomi.

Cu toate acestea, recepţia finală a lucrărilor de asfaltare s-a făcut cu completări, cele două societăţi executante având obligaţia să remedieze defecţiunile constatate de Primărie (la borduri, pante etc.).

„Când vom finaliza şi lucrarea de pe Conduraşilor-Kogălniceanu, putem spune că acest cartier este aliniat standardelor la care trebuie să ajungă, în cele din urmă, toate cartierele din Arad: canalizare, drumuri asfaltate, trotuare reabilitate, locuri de joacă etc.”, a punctat Gheorghe Falcă.

Tramvaie, dePaşti

Cât priveşte lucrarea de 120 de miliarde de lei vechi – modernizarea arterei de circulaţie Kogălniceanu- Conduraşilor – aceasta va fi finalizată, potrivit spuselor primarului, doar undeva la sfârşitul lunii august.

Totuşi, câteva lucrări vor fi finalizate înainte. Intrarea în cartierul Alfa de pe strada Pădurii va fi redeschisă circulaţiei rutiere săptămâna viitoare, în condiţiile în care, în aceste zile, poziţionarea liniilor de tramvai în intersecţie a fost terminată, iar asfaltarea zonei va debuta la începutul săptămânii viitoare.

Tot săptămâna viitoare vor începe lucrările la amplasarea firelor de contact necesare tramvaielor. Mai mult, potrivit primarului, „până de Paşti încercăm să dăm drumul la liniile de tramvai pe Conduraşilor -Kogălniceanu; până atunci, se va turna probabil şi primul strat de asfalt pe acest tronson, urmând ca al doilea strat, cel final, să fie pus până la finele lui august”.

Şi piaţa

Tot la capitolul investiţii în cartier, primarul a trecut şi piaţa pusă pe picioare în vecinătatea supermarketului din Alfa, investiţia de aici, care a costat un miliard de lei vechi, fiind realizată în colaborare cu SC TOP.

A.B.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor