Recital cameral Around Panufnik

De Vasile Filip
Recital cameral Around Panufnik
La palatul Cultural: recital dedicat celebrării unui secol de la naşterea lui Sir Andrzej Panufni.

ARAD. Sâmbătă seara, de la ora 19, Filarmonica de Stat Arad vă oferă recitalul cameral AROUND PANUFNIK. Proiectul Around Panufnik a fost iniţiat cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea celui mai proeminent compozitor polonez al secolului XX, Sir Andrzej Panufnik. Trei muzicieni din Polonia – Anna Maria Staśkiewicz (vioară), Bartosz Koziak (violoncel) şi Jakub Tchorzewski (pian) oferă un program special, plasând lucrările lui Panufnik în contextul colegilor săi compozitori:

Prezenţa în program a lucrării lui Witold Lutoslawski pare să fie o alegere firească ţinând cont de prietenia apropiată care i-a legat pe cei doi compozitori. La fel ca şi Panufnik şi Lutoslawski, Roman Palester a fost considerat după moartea lui Karol Szymanowski unul dintre continuatorii de mare viitor ai acestuia, care la fel ca şi Panufnik a decis să părăsească Polonia, pentru a-şi proteja libertatea artistică. Concertul de la Arad oferă ocazia de a asculta în premieră mondială un Trio special comandat, semnat de Michal Ossowski (născut în 1984). Programul este completat de un Duo pentru vioară şi violoncel de compozitorul maghiar Zoltán Kodály, pe care Anna Maria Staśkiewicz şi Bartosz Koziak o să îl înregistreze în curând, alături de lucrări de Martinu, Ravel şi Lutoslawski.

Program

Witold Lutoslawski – Subito pentru vioară şi pian

Andrzej Panufnik – Dreamscape pentru violoncel şi pian

Michal Ossowski – Trio pentru vioară, violoncel şi pian

***

Zoltán Kodály – Duo pentru vioară şi violoncel

Roman Palester – Preludii pentru pian (selecţie)

Andrzej Panufnik – Trio pentru vioară, violoncel şi pian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !