Recital de poezie românească

ARAD – Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad prezintă sâmbătă, 13 decembrie, la Sala Studio, spectacol de poezie şi muzică. Noul spectacol al Teatrului Clasic „I. Slavici” poartă semnătura cunoscutului actor Valentin Voicilă.

De această dată, domnia sa vine în faţa publicului cu un recital de poezie românească, intitulat „Fugare roiuri de mărgele”, un spectacol de o sensibilitate aparte, cum rar se mai întâlneşte pe scenele teatrelor de azi. Valentin Voicilă a optat pentru versuri nemuritoare din creaţia lirică românească, versuri care ating sufletul oricărei generaţii.

Un recital de poezie este un act temerar. În primul rând, materialul poetic nu a fost gândit pentru astfel de utilizări. Apoi, este necesar alcătuirea unui scenariu dramatic. Lucru dificil ce ţine şi de cultura generală şi capacitatea creativă a celui care porneşte un astfel de demers. Când scenariul e alcătuit din opera a mai multor poeţi, cu temperamente şi universuri poetice diferite, să găseşti liantul necesar pentru a realiza un material unitar, este şi mai dificil şi pândit de eşec. Sunt însă actori care îşi asumă un astfel de risc. Când nu sunt la prima „recidivă” , cum este cazul de faţă a actorului Valentin Voicilă există şanse mari, ca această aventură scenică, să fie transformată în succes.

Alături de Valentin Voicilă, în acest spectacol apare şi un muzician de o valoare de necontestat: Dorel Bâc, cel care, împreună cu minunata sa vioară, va completa atmosfera unică a „Fugarelor roiuri de mărgele”.

M.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !