Reclamaţie la psihiatrie

2Comentarii
Reclamaţie la psihiatrie
ARAD – O femeie reclamă faptul că soacrei sale i s-a refuzat internarea la Spitalul de Psihiatrie.

Grave acuze la adresa unui medic de la Spitalului de Psihiatrie din Arad. Delia Mariş a fost la redacţia ziarului nostru pentru a ne spune ce a păţit după spusele dânsei, în momentul în care a vrut să-şi interneze soacra la Spital de Psihiatrie din Arad.

Femeia povesteşte că a dus-o pe soacra ei, Ileana Mariş, la Spitalul de Psihiatrie de pe strada Octavian Goga după ce aceasta a avut o ieşire foarte violentă. Neştiind ce să facă, femeia a chemat Ambulanţa pentru a-i acorda îngrijiri soacrei şi pentru a o transporta la spital.

Delia Mariş ne-a povestit că odată ajunsă la spital, medicul primar psihiatru, Delia Podea a refuzat să o interneze şi nici măcar nu a consultat-o pe bătrâna bolnavă. „Soacra mea a făcut o criză şi a devenit foarte violentă. Nu am ştiut ce să fac cu ea şi am chemat Ambulanţa care a transportat-o la Spitalul de Psihiatrie. Acolo, doamna medic, Delia Podea, nici nu a consultat-o, nu i-a acordat niciun ajutor.

A refuzat pur şi simplu să o interneze, dar în schimb i-a făcut o internare pentru spitalul din Mocrea. Mi-a spus că eu nu vreau să o îngrijesc şi de aceea am dus-o la spital, ca să scap de ea”, ne-a spus Delia Mariş nora bătrânei bolnave.

Diagnosticată cu demenţă

Contactată telefonic pentru a afla şi părerea dânsei, Delia Podea, medicul psihiatru care a preluat acest caz ne-a spun că în momentul în care bătrâna a ajuns la spital, era foarte liniştită, nicidecum violentă.

„Doamna care s-a prezentat la noi, la spital, cu soacra sa, avea un comportament ostil, virulent. Pacienta fusese diagnosticată cu demenţă mixtă de un alt medic. A venit cu un bilet de internare fără parafa medicului ori în asemenea cazuri nu se pot face internări. I-am făcut o internare la spitalul din Mocrea unde cadrele medicale de acolo se pot ocupa de cazul dânsei, în condiţiile în care unitatea noastră medicală este supraaglomerată şi nu este supravegheată şi nici închisă cu cheia.

Cel de la Mocrea este un spital cu supraveghere şi este destinat celor cu diagnostice cronice cum este soacra doamnei. Spitalul de acolo e proaspăt renovat şi supravegheat, arată chiar mai bine decât cel pe care îl avem noi aici la Arad”, ne-a spus aceasta.

Tot de la medicul psihiatru al Spitalului de Psihiatrie din Arad am aflat că Delia Mariş a spus celor prezenţi în momentul sosirii la spital că îşi lasă soacra acolo şi că nu o mai ia. Ba mai mult, femeia chiar a plecat din spital la un moment dat fără soacra sa.

I.C.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor