Recomandari din varful limbii

De Simion Todoca
Recomandari din varful limbii
Chiar dacă opoziţia ţipă că USL, prin comasarea alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru modificarea Constituţiei, sfidează Comisia de la Veneţia şi Uniunea Europeană, nu cred că una sau cealaltă va face gălăgie prea mare dacă românii vor fi chemaţi să voteze la acelaş scrutin.

Comisia de la Veneţia, după cum este şi normal, va spune doar că o asemenea procedură nu este recomandabilă, dar că nu poate impune nimănui să nu recurgă la ea. Comisia Europeană, poate, va zice ceva aşa, de formă, însă, în realitate, nu se va împotrivi, pentru că modificarea de urgenţă a Constituţiei este necesară implementării regionalizării. Or, regionalizarea îi este de mare trebuinţă Comisiei Europene, care i-a trasat sarcina realizării acesteia lui Traian Băsescu şi guvernelor sale. Dacă aceştia, din varii motive, nu au reuşit să-şi ducă sarcina la îndeplinire, popularilor li se rupe cine o va face, important este ca acest reper al globalizării să fie atins.

Că regionalizarea va însemna şi o împărţire a domeniilor de influenţă între PNL şi PSD, este indubitabil, iar cei din opoziţie nu spun nicio minciună, doar că regretă că nu au făcut-o ei, ca să rămână la butoane. Dacă nu s-ar fi mâncat între ei şi nu ar fi trântit Guvernul Ungureanu, la ora aceasta regionalizarea ar fi terminată, iar ei ar fi înşurubaţi puternic în judeţe, gata să atace cu maximum de vigoare şi potenţă alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Cu toate mârâielile celor din PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu ştiu foarte bine că dacă regionalizarea nu se face înainte de ruperea USL, atât PSD cât şi PNL nu vor avea decât de pierdut. Or, conform oricărei logici, ruptura ar trebui să se producă cel mai târziu spre sfârşitul lui 2015, oră la care PSD şi PNL vor putea „raporta” electoratului că USL şi-a dus la îndeplinire sarcinile de bază, aşa că fiecare partid poate continua pe cont propriu. După alegerile parlamentare din 2016, în funcţie de rezultatele obţinute la scrutin, indiferent cine va fi preşedintele PNL în locul lui Crin Antonescu (evident, dacă acesta va deveni preşedintele României), cea mai probabilă coaliţie de guvernare tot PSD+PNL va fi.

„Regionalizarea trebuie urgentată, pentru că după ruperea USL nu o va mai face nimeni”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !