Recomandări rutiere pentru şoferi

Recomandări rutiere pentru şoferi
ARAD – IPJ Arad anunţă că poliţiştii vor acţiona în această perioadă pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, unde se înregistrează de regulă un trafic intens pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii spun că în această perioadă vor fi folosite la capacitate maximă aparatele video de supraveghere a traficului si măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. „Având în vedere că iarna condiţiile meteo se pot modifica destul de repede şi că pe parcursul unui traseu rutier se străbat atât zone de şes, cât şi zone de deal şi munte, recomandăm şoferilor ca înainte de a porni la drum să verifice starea tehnică a maşinii, să o echipeze corespunzător pentru sezonul rece şi să se informeze în privinţa traseului pe care urmează să-l străbată”, spun poliţiştii. Aceştia mai recomandă şoferilor să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, în cazul în care vizibilitatea este redusă. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. „Totodată, atragem atenţia asupra obligativităţii ca autovehiculele având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să fie dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. De asemenea, dacă au mai puţin de un an vechime în conducere, viteza maximă admisă pentru aceştia în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică decât viteza legală”, spun poliţiştii.

Aceştia recomandă şi pietonilor  să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă

I.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !