Recomandările Poliției Române pentru o minivacanță fără griji

De Ioana Costas
1Comentariu
Recomandările Poliției Române pentru o minivacanță fără griji
Pentru ca distracția de Anul Nou să se îmbine cu siguranța, dacă participați la evenimente organizate în public, Poliția Română vine cu câteva recomandări.

ARAD. Poliția Română vă sfătuiește să aveți grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime și să fiți prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător.

“Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant! Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp! Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele! Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera! Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii! Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate”, vă sfătuiesc polițiștii.

Aceștia mai recomandă să “nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare! Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră! Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor! Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă! Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora!”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor