Reconciliere prin lustraţie

2Comentarii
ARAD – Ţărăniştii lui Radu Sârbu cer înjumătăţirea pensiilor foştilor nomenclaturişti.

La ultima şedinţă a CNC, PNŢCD Radu Sârbu, la care a participat şi preşedintele filialei arădene, Virgil Florea, a fost adoptată o Rezoluţie, referitoare la reconcilierea naţională. „Acordul de Reconciliere Naţională, semnat de PNŢCD cu PSD, la 1 Decembrie 2009, reprezintă doar un prim pas în direcţia reconcilierii românilor. Pentru a nu rămâne – ca şi declaraţia de condamnare a comunismului – un gest politic formal, motivat de circumstanţe electorale, Acordul trebuie asumat şi de celelate forţe politice şi urmat de măsuri concrete”.

Pensiile, pe jumătate

  În acest spirit, PNŢCD cere partidelor de la Guvernare – PD-L şi UDMR – să se alăture acestui Acord şi – ca urmare – să iniţieze, după modelul aplicat în Polonia începand cu 1 ianuarie 2010, o lege prin care să se reducă cu 50% pensiile celor care au făcut parte din nomenclatura comunistă şi din structurile aparatului represiv al statului totalitar. Sumele degajate astfel ar depăşi salariile celor 15.000 de dascăli concediaţi. Cere PSD ca, la apropiatul său congres, să reconfirme Acordul de reconciliere naţională încheiat cu PNŢCD, la 1 Decembrie 2009, la Timişoara.

Va iniţia demersuri pentru constituirea unei Comisii Naţionale de Reconciliere, formată din personalităţi ale societăţii româneşti şi prezidată de Majestatea Sa, Regele Mihai I”.  

S.T.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor