Record absolut pentru Cristian

Record absolut pentru Cristian
ARAD. La faza naţională a Olimpiadei de Chimie, desfăşurată la Piteşti, elevul Robea Cristian, clasa a VIII -a la Şc. Gen. nr. 5 , a obţinut un record absolut: premiul I la clasa sa şi premiu de excelenţă pentru cel mai mare punctaj (95,50 din 100 posibile) dintre cei 400 de participanţi (clasele VIII-XII ).

„Îmi place chimia – ne-a declarat Cristian – şi acest lucru se datorează şi profesoarei mele Liliana Lupşa. Primul succes notabil l-am obţinut  anul trecut  la Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan” – faza pe ţară (locul VIII – menţiune MECTS – din peste 100 de participanţi) pentru care am participat la o tabără de chimie în Piatra Neamţ (n.r. oferită gratuit de Ministerul Educaţiei). Mă bucură succesul obţinut în prima mea participare la olimpiada naţională şi mă voi pregăti ca atunci când voi avea dreptul (din cl. a X-a) să concurez pentru lotul României”.

Între atom şi moleculă

„Deşi ora de chimie mi-a oferit posibilitatea de a face experimente, acestea au presupus o unică experienţă de viaţă. Faza incipientă a experienţei se prezintă sub forma experimentului. Se construieşte printr-o ardere permanentă de energie.

Un concurs se desfăşoară sub acţiunea catalizatoare a competiţiei. Ca la orice experiment, rezultatele pot fi spectaculoase. Dorinţa reuşitei este atât de puternică încât orice sacrificiu îşi găseşte justificarea. Ea se împlineşte în momentul în care se transformă în victorie.

Drumul de la atom la moleculă este o expresie a recunoaşterii unei calităţi dobândite.”

Robea Cristian

Clasa a VIII-a A

Scoala Generala 5

J.A. – V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !