Recurs la istorie, la Sighet

De Simion Todoca
Recurs la istorie, la Sighet
© Slujba de pomenire la cimitirul săracilor Foto: T.C.
Ţărăniştii îi comemorează pe Maniu şi Mihalache la memorialul de la Sighet

Sâmbată, 3 februarie 2018, la Sighetul Marmaţiei, are loc comemorarea lui Iuliu Maniu şi a lui Ion Mihalache, la care „sunt pomeniţi toţi prietenii lor politici naţional-ţărănişti victime si martiri ai regimului de detenţie de exterminare din închisorile regimului comunist aplicat de către cozile de topor, oameni de nimic şi slugi ruşinoase ale ocupantului sovietic. Pe 5 februarie se împlinesc 65 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu şi 55 de ani de la moartea lui Ion Mihalache, eroi martiri ai tuturor românilor, apărători loiali ai democraţiei şi libertăţii în România”, se arată în comunicatul transmis de către preşedintele filialei arădene a Partidului Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, Tudor Caracioni.

Cei care doresc să participe sunt invitaţi să se adreseze telefonic sau prin SMS preşedintelui PNŢ MM, Gheorghe Şiman, tel.0728.184398 sau 0744.184398.

Cazarea se va face începând de vineri 3 februarie la hotel NOVA din Sighet. Pe internet poate fi găsit hotelul şi amplasarea lui, în oraş la ieşirea spre Baia Mare, str Bogdan Vodă nr.219.

Programul începe sâmbătă la 8,30, cu vizita şi slujba de la Memorial, la celula lui Iuliu Maniu; la ora 10 la primărie – simpozion pentru evocarea personalităţii lui Iuliu Maniu; la ora 13.30 – conferinţă de presă; la ora 14 parastasul de la Cimitirul Săracilor la monumentul (crucea) de pe malul Tisei; Ora 15.00- întoarcere la hotel, unde se va desfăşura şedinţa PNŢ-MM, iar seara va fi organizată o cină festivă.

Pregătiri de congres

La şedinţa PNŢ-MM va fi adoptată o poziţie politică a partidului faţă de problemele din ţară şi agenda cetăţeanului, va fi prezentat planul de activitate pe 2018, dar, cel mai important, se va discuta fixarea datei congresului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !