Redescoperind, la pas, judeţul

5Comentarii
Redescoperind, la pas, judeţul
Redescoperind, la pas, judeţul
ARAD - Asociaţia turistică „Veniţi cu noi ”, în 22 de ani de existenţă, a organizat peste 900 de drumeţii.

Ronald Liptai, secretar, alături de preşedintele Ioan Ciuliac sunt sufletul Asociaţiei turistice arădene„Veniţi cu noi”.

Ei au convins mii de iubitori ai naturii să li se alăture, pentru a redescoperi, la pas, mirificele peisaje din judeţul Arad, dar şi din ţară. În 22 de ani de existenţă, Asociaţia a organizat peste 900 de drumeţii – fiecare dintre ele prilej de meditaţie şi dătătoare de sănătate.

Natura care uneşte! Iubitorii de verde sunt din Arad, dar vin şi din majoritatea judeţelor din ţară sau din străinătate, cum ar fi Ungaria, Austria, Germania, Olanda, Italia, Suedia, Spania, Franţa, Canada, SUA, Australia, Japonia şi Republica Dominicană. Scopul drumeţilor este ocrotirea naturii, cunoaşterea zonelor geografice ale României, igienizarea unor obiective turistice, iniţierea în alpinism, promovarea unei vieţi fără tutun, la care se adaugă seri de videoproiecţie şi activităţi distractive.

„Este un loc unde se leagă multe prietenii, 29 din acestea finalizându-se la oficiul stării civile”, ne-a precizat Ronald Liptai.

Întrebări „retorice”…

Prima drumeţie a fost făcută prin aprilie 1985 şi a fost condusă de un veteran arădean al turismului românesc, Davihazy Coloman. Lui i se datorează conceptul de orientare turistică şi marcajele turistice pentru întreaga reţea din Munţii Zărand.

„Veniţi cu noi” a fost înfiinţată la iniţiativa lui Ştefan Czibulak, cel care a adus această formulă din Miercurea Ciuc.

Lui îi mulţumesc cei peste 37.000 de participanţi număraţi de la prima drumeţie până în prezent. Şi tot lui ar putea să-i mulţumească şi edilii locali şi judeţeni care, fără să mişte un deget, fără să sprijine deloc turismul în trecut, s-au trezit cu zeci de miii de vizitatori… Dacă în viitor, ar fi sprijinit agro – turismul sau eco – turismul, oare ce beneficii formidabile ar fi aduse judeţului nostru?! Şi nu-i nevoie decât de un pic de voinţă şi de minte, că de peisaje a avut grijă Dumnezeu, de nu avem cuvinte ca să-i mulţumim!

D.M.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor