Refuz pe spital şi cetăţi

De Valentin Goran
2Comentarii
Refuz pe spital şi cetăţi
© FOTO: Vali Goran
Opoziţia din CJA a blocat trei proiecte pe care Puterea le-a propus în cadrul şedinţei de miercuri.

Consilierii județeni au avut de votat 27 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, miercuri, 28 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad. Cum era de așteptat, nu au lipsit „cuțitele” cu iz politic aruncate între partidele din tabăra Puterii şi cele din Opoziţie. Opoziția, prin PSD, a blocat patru proiecte de hotărâre. În tot acest timp, un consilier de la ALDE – Trifon a votat cu PSD-ul, iar celălalt – Purcariu, cu PNL. Un punct de pe ordinea de zi a fost retras înainte ca ședința să înceapă: este vorba de hotărârea privind stabilirea indemnizației de ședință pentru membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Să revenim însă la ședință. La nici cinci minute după startul ședinței, la punctul patru, ce făcea referire la validarea membrilor ATOP, consilierii PSD au ieșit din sală, astfel proiectul a căzut. Au urmat cinci proiecte de hotărâre care au primit votul majoritar (consilierii PSD au revenit în sala de şedinţă), după care, din nou, consilierii PSD s-au împotrivit altor proiecte.

Cetăţile mai aşteaptă

Unul din subiectele de dispută a fost preluarea în administrația CJA a cetății de la Șiria. Opoziția a reclamat faptul că atât cetatea Șiria, cât și Șoimoș ar trebui preluate la pachet, nu pe rând. Pe de altă parte, președintele CJA, Iustin Cionca, a subliniat faptul că cetatea Șoimoș nu poate fi preluată deoarece Primăria Lipova nu a terminat toată documentația necesară, respectiv lipsește intabularea pentru o parcelă, iar la momentul la care se va realiza acest aspect va fi și ea preluată. Una peste alta, proiectul avizat de Ministerul Culturii pentru ambele cetăți, nu a fost avizat de consilierii județeni.

Un alt punct fierbinte pe ordinea de zi a fost predarea de la CJA către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a imobilului de pe strada Stephan Ludwig, respectiv Spitalul TBC. Opoziția nu a votat proiectul afirmând că prima dată trebuie făcută recepția lucrării, iar mai apoi predarea imobilului. De cealaltă parte, Cionca a susținut că recepția ar fi fost oricum o necesitate înainte predării, iar acest vot negativ le dă mai mult de muncă angajaților din aparatul CJA.

Vot pentru un drum

În rest, în şedinţa CJA de miercuri au fost aprobate rectificări bugetare, cuantumuri de cotizații, modificări la anexe, prelungiri de contracte, dar și modificarea statului de funcții și modificarea organigramei pentru Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș, cât și pentru aparatul de specialitate al CJA. Unul din ultimele puncte de pe ordinea de zi, care a primit aviz favorabil, face referire la reabilitarea DN 79, respectiv Mișca – Apateu – Berechiu.

DSC_9691 DSC_9674 DSC_9681

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor