Regele Mihai vrea să fie scutit de impozite pentru proprietățile din Săvârșin

De Diana Dutu
52Comentarii
Regele Mihai vrea să fie scutit de impozite pentru proprietățile din Săvârșin
© FOTO: V. Obsitos
Casa Regală a României a adresat, în acest sens, o solicitare către Primăria Comunei.

Dat fiind că este veteran de război și noul Cod Fiscal îi permite, Regele Mihai a solicitat administrației locale din Săvârșin scutirea de la plata impozitelor pe proprietățile pe care le deține pe raza comunei.
„Prin luna martie, am primit prin poştă o solicitare de scutire de impozit care nu este încă prelucrată, nu este încă operaţională pentru că s-a solicitat reprezentanţilor Casei Regale să mai depună nişte declaraţii de impunere pentru toate imobilele pe care le deţin pe raza comunei noastre, vizavi de funcţionalitatea fiecărui imobil din incinta Domeniului Regal, pentru că după noul Cod Fiscal se impozitează diferenţiat clădirile rezidenţiale şi cele nerezidenţiale. De aceea, ca să cunoaştem exact natura debitului care urmează să fie redus conform legii, s-au solicitat câteva declaraţii în plus. Aşteptăm să le primim, după care o să se aplice scutirea legală, începând cu data de întâi a lunii următoare depunerii cererii. Primul termen scadent de plată este sfârşitul lunii iunie” – a declarat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.

33.000-35.000 de lei

Potrivit edilului, până acum, Regele a plătit în fiecare an toate impozitele. Care e valoarea acestora? Aproximativ 33.000-35.000 de lei/an. Cât de importantă e această sumă pentru bugetul local? „Este o sumă substanţială care acoperea nişte găuri în bugetul local, însă nu putem noi să comentăm. Este un drept al fiecăruia şi Majestatea Sa Regele beneficiază de aceleaşi drepturi ca orice alt veteran de război” – a subliniat primarul Vodicean.

Prevederi legale

Potrivit Legii 227/2015, art.485 alin.(1) și art.487, sunt scutiți de la plata taxelor speciale și alte taxe locale veteranii de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor