Regenerare urbană: stadiul lucrărilor

De Diana Dutu
21Comentarii
Regenerare urbană: stadiul lucrărilor
Odată cu venirea vremii bune, ambițiosul proiect al municipalității arădene avansează semnificativ.

În urmă cu câteva săptămâni, au fost redeschise şantierele din cadrul proiectului de Regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri. Iar vremea bună favorizează desfăşurarea în cele mai bune condiţii a lucrărilor propuse.

Alfa şi Confecţii

În cartierul Alfa, parcările la sol sunt în faze diferite de execuţie. Astfel, în cvartalele 1, 2, 3, 4 şi 11 se lucrează la sistemul de canalizare pluvială şi se toarnă fundaţia de balast. Parcarea din cvartalul 14 are nevoie de fundaţia de balast. Se toarnă asfalt şi se amenajează trotuare la parcările din cvartalele 8 ş 9, în timp ce parcările din cvartalele 5, 7 şi 10 nu au nevoie decât de stratul de asfalt. În cvaratelele 12 și 13 se realizează săpătura generală. Structura metalică a Fast Park-ului 1 este finalizată, în plus se lucrează la sistemul de canalizare şi urmează umplerea cu balast.

În Confecţii, majoritatea parcărilor la sol sunt în faza de turnare a stratului de asfalt şi se amenajează trotuarele. Excepţie fac cvartalele 4 şi 6, unde parcările au ajuns în etapa în care se realizează fundaţia de balast.

Vlaicu

Pe Calea Aurel Vlaicu, partea dreaptă, în cvartalele 1, 2 şi 3 se realizează sitemul de canalizare al parcărilor la sol, iar în cvartalele 4, 5, 9 şi 10 se toarnă asfalt şi se amenajează trotuarele.

Pe Calea Aurel Vlaicu, partea stângă, lucrările de săpătură generală se realizează în cvartalele 1 şi 2.

Micălaca

În cartierul Micălaca, zona 100, stratul de uzură se aplică la parcarea din cvartalul 4, sistemul de canalizare se realizează în cvartalele 10 şi 11, iar în cvartalele 12, 13 şi 14 se realizează fundaţia de balast şi trotuarele. Parcarea din cvartalul 16 este în faza de turnare a asfaltului şi, în paralel, se amenajează trotuarele.

În zona 300 a cartierului Micălaca, parcările la sol din cvartalele 3, 5 și 9 au ajuns în etapa în care se realizează sistemul de canalizare şi se execută fundaţia de balast. În cvartalele 5 şi 10 se execută sistemul de canalizare al parcărilor la sol, se toarnă asfalt şi se amenajează trotuare în cvartalele 6 şi 8. Fast Park numărul 5 are structura metalică realizată în totalitate, astfel că s-a trecut la executarea canalizării pluviale. Fundaţia Fast Park-ului 4 este finalizată în procent de 60%.

Nu în ultimul rând, în cartierul Micălaca, zona 500, majoritatea parcărilor la sol sunt în etapa de realizare a fundaţiei de balast şi de amenajare a trotuarelor. În cvartalele 11 şi 12 se realizează numai fundaţia de balast, iar parcările la sol din cvartalele 14 şi 16 sunt în etapa în care se realizează săpătura generală. Asfaltul este turnat în procent de 50% în cazul parcării ce se amenajează în cvartalul 17. Fast Park-ul 3 din această zonă are jumătate din structura metalică montată şi se lucrează la sistemul de canalizare.

Până în 2020

Regenerarea urbană a spaţiului public dintre blocuri este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Municipalităţii arădene. În valoare totală de 50 de milioane de euro, investiţia vizează opt loturi: Alfa, Vlaicu stânga, Vlaicu dreapta, Centru, Confecţii şi Micălaca. Investiţia este susţinută financiar din bugetul general al Municipiului Arad şi fonduri de creditare BERD. Proiectul ar urma să fie finalizat în vara anului 2020.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor