Regiunea Vest primeşte peste o sută de mii de euro pentru susţinerea inovării din domeniile economice cheie din zonă

De T. Ex.
Reactualizat la:
Regiunea Vest primeşte peste o sută de mii de euro pentru susţinerea inovării din domeniile economice cheie din zonă
© Tion: Regiunea Vest primeşte peste o sută de mii de euro pentru susţinerea inovării din domeniile economice cheie din zonă
Agenţia de dezvoltare Regională Vest Timişoara face schimb de experienţă cu instituţiile similare din alte patru regiuni europene în domeniul aplicării politicilor regionale de valorificare a cercetării şi inovării pentru domeniul economic. În cadrul unor discuţii purtate la Timişoara, partenerii proiectului „MonitoRIS3” au împrtăşit din experienţa dobândită.

Timişoara a găzduit întâlnirea reprezentanților a cinci agenții de dezvoltare regională din tot atâtea state europene. Întâlnirea acestora şi-a propus să analizeze modele de bune practici în domeniul inovării, în cadrul proiectului „MonitoRIS3”, în care Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest este parteneră.

„Este un schimb de experiență util în mecanismul de monitorizare a strategiilor regionale de specializare inteligentă (RIS3), dezvoltate cu scopul de a ajuta regiunile să își valorifice potențialul economic prin cercetare, dezvoltare și inovare (CDI). Monitorizarea este esențială pentru a îmbunătăți viitoarele instrumente de finanțare în CDI, pentru a ghida modul în care sunt programate și utilizate fondurile structurale în contextul negocierii acestor instrumente și a politicii de coeziune pentru perioada 2021-2028”, au anunţat cei de la ADR Vest.

Trebuie menţionat că Regiunea Vest a fost prima din România care a avut ideea elaborării unei astfel de strategii, care să stabilească domeniile în care este competitivă economia regiunii și pașii de urmat pentru ca regiunea să se dezvolte în sectoarele cheie. Iar pentru Regiunea Vest acestea sunt sectorul automotive, Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, Textile şi sectorul agroalimentar, acestea urmând să beneficieze de specializare inteligentă.

În urmă cu câteva zile, partenerii „MonitoRIS3” au vizitat, la Timișoara, un Centru de Transfer Tehnologic, Platforma de Cercetare Interdisciplinară și Complexul de Laboratoare „Horia Cernescu” de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și „Experimentarium TM”, un proiect comun inițiat de Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica Timișoara.

Proiectul „MonitoRIS3” este finanțat prin programul Interreg Europe 2014 – 2020 și dispune de un buget de 1,39 milioane euro, din care 171.000 de euro sunt destinați Regiunii Vest. Parteneri sunt Agenția de Inovare din Galicia (Spania), Agenția de Dezvoltare Regională din Dubrovnik (Croația), Agenția de Dezvoltare Regională Veneto (Italia), Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (România), Consiliul Județean Nordland (Norvegia), Comisia de Dezvoltare a Regiunii Norte (Portugalia) și Agenția Națională de Inovare (Portugalia).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !