Regulament nou in scoli: telefoanele si sanctiunile pentru lipsa uniformei, interzise

De T. Ex.
Reactualizat la:
Regulament nou in scoli: telefoanele si sanctiunile pentru lipsa uniformei, interzise
© Foto: arhivă
Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat, pe Facebook, că va fi interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs și că dascălii nu vor mai putea să îi sancționeze pe elevii care nu poartă uniformă. Noile reglementări se regăsesc în Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat la începutul anului de ministrul Educației.

Potrivit aceluiași document, elevii nu vor mai fi obligați să efectueze serviciul pe școală, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro.

În plus, ”personalului din învățământ îi este interzis să desfășoare sau să încurajeze acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului și viața intimă, privată sau familială a acestuia sau ale celorlalți salariați din unitate” iar în cazul elevilor scutiți medical în timpul orelor de sport, profesorii vor putea să le atribuie sarcini organizatorice, precum arbitrajul, cronometrarea sau ținerea scorului.

Noile reglementări nu ar fi fost discutate și cu elevii, potrivit Hotnews.ro.

”(…) Părțile negative țin de faptul că nu a fost consultare publică deloc, niciun proiect pe site-ul MEN. Plus că modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal. La telefoane, singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei; și înainte era interzisă folosirea în timpul orei (ceea ce e în regulă), iar utilizarea lor era oricum sancționată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toți încalcă regula și le utilizează”, a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Noul regulament poate fi citit aici.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !