Reguli dure şi pe terase

Reguli dure şi pe terase
ARAD. CLM Arad stabileşte cum ar trebui să se organizeze activitatea pe terasele barurilor şi restaurantelor din oraş.

Executivul municipal vrea să impună reguli clare în ceea ce priveşte întreaga activitate comercială din Arad, inclusiv cea de pe terasele din centrul oraşului. Mai multe articole din proiectul propus spre vot aleşilor fac referire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească comercianţii pentru a primi autorizaţie de funcţionare pentru terase.

În proiect se vorbeşte de faptul că amplasarea teraselor sezoniere se autorizează, în condiţiile Legii nr. 50/1991, doar dacă sunt respectate o serie de condiţii, amplasarea acestora fiind acceptată şi autorizată doar cu “constituirea în prealabil a unei garanţii sub forma scrisorii de garanţie bancară” (garanţie la nivelul a dublul sumei datorate cu titlu de taxă pentru ocuparea domeniului public aferentă unei luni).

Primăria Arad nu mai are de gând să autorizeze terasele situate la o distanţă mai mică de 5 metri de intersecţii sau treceri de pietoni, precum şi pe partea carosabilă, cele care afectează în vreun fel siguranţa circulaţiei, cele care utilizează panouri din materiale opace pentru delimitarea amplasamentelor lor ori cele care difuzează muzică (aceasta fiind strict interzisă pe terase).

Alte reguli cuprinse în proiect vorbesc de terasele care depăşesc 3 metri pătraţi şi care vor trebui “prevăzute cu podiumuri, cu înălţimea de maxim 15 cm, amplasate direct pe trotuar, cu integrarea lor în prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate”. Toţi posesorii de terase vor avea obligaţia de a asigura, în mod obligatoriu, un culoar de minimum 2 metri pentru circulaţia pietonală.

Pe autorizaţia de construire emisă pentru amplasarea terasei sezoniere se va specifica în mod expres perioada de amplasare a terasei pe domeniul public, perioada de funcţionare a acestora fiind cuprinsă între 01 martie – 30 noiembrie.

Fără debite

Nu vor primi autorizaţii de construire pentru amplasarea de terase sezoniere comercianţii care au înregistrat, în anii anteriori, debite de orice fel faţă de Municipiul Arad.

JA- A.B.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !