Reguli noi pe centrul vechi

7Comentarii
Reguli noi pe centrul vechi
ARAD – Sensuri unice pe străzi în zona istorica a Aradului, după demararea lucrărilor de reabilitare.

Politia Comunitara a decis să facă viaţa mai uşoară cetăţenilor care trec prin zona veche a Aradului. Conducerea instituţiei a hotărât să nominalizeze excat care sunt modificările care operează atât la tramvaie, cât şi în circulaţia maşinilor în această zonă începând din această săptămână. “Având în vedere că în data de 13 aprilie au demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii în zona veche a orașului, respectiv strada Preparandiei (închisă complet) și strada Dornei (deschisă doar pentru circulația tramvaielor), informăm cetățenii Aradului cu privire la modificările survenite în transportul public local: linia 4 b va circula pe traseul Făt- Frumos – Căpitan Ignat – Biserica Sârbească, la un interval de 10 minute în orele de vârf, respectiv 16 minute în restul perioadei, inclusiv în zilele de sărbătoare; linia 2 se suspendă; între Piața Romană și Biserica Sârbească va circula, pe strada Dornei, un singur tramvai, pe ambele sensuri, care va asigura legătura cu linia 4b”.

Două staţii

Cetăţenii sunt informaţi, în plus, că pe acest traseu vor exista două stații: una la capătul străzii Dornei (colț cu Piața Sârbească) și una pe strada Mucius Scaevola (colț cu Preparandiei).

Pe perioada executării lucrărilor va fi închisă şi circulația pe străzile Mucius Scaevola, Splaiul Mureș și Preparandiei, iar pe strada Dornei se închide doar circulației auto, urmând ca tramvaiul să circule pe o singură linie.

Patru sensuri unice

Pentru ca circulaţia de aici să se poate desfăşura fără prea multe blocaje în trafic, responsabilii au instituit câteva sensuri unice pe străzile din zonă:

pe strada Ceaikovski, sens unic de la strada Kogălniceanu spre Al. Gavra (fostă Roza Luxemburg), pe strada Al. Gavra (fostă Roza Luxemburg), sens unic de la Ceaikovski spre Academia Teologică, pe strada Academia Teologică, sens unic de la Al. Gavra spre Sava Tekelia (fostă Agrișelor), iar

pe strada Sava Tekelia (fostă Agrișelor), sens unic de la Academia Teologică spre Ciocârliei.

Prezenţi în trafic

Tot pentru a evita problemele în trafic, poliţiştii comunitari vor fi prezenţi în zona veche a Aradului.

“Poliția Comunitară va fi prezentă, pe parcursul realizării lucrărilor, pe toate arterele de circulație menționate, în vederea fluidizării traficului, respectiv în vederea descongestionării acestuia, atunci când situația din teren o va impune. Cetățenii sunt sfătuiți, astfel, să respecte modul de circulație impus, în vederea desfășurării optime a proiectului de reabilitare”, ne-a declarat Eugenia Crainic, purtător de cuvânt Politia Comunitara Arad.

Start la şantier pe centrul vechi

A.H.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor