Rentă viageră pentru un erou

1Comentariu
Rentă viageră pentru un erou
ARAD – Alternativa Civică Arădeană vrea şi sprijin financiar, nu doar moral, pentru familiile eroilor Revoluţiei.

Solicită Primăriei Arad acordarea unui rente viagere pentru un erou al Revoluţiei din 1989. Este vorba de Asociaţia Alternativa Civică Arădeană, fondatoare a Consiliului Local Civic, care a anunţat faptul că va solicita iniţierea un proiect de hotărâre a Consiliului Local pentru acordarea familiei lui Toth Sandor, cetăţean maghiar, o rentă viageră lunară din partea municipiului.

“Considerăm că ar fi un semn concret al recunoştinţei comunităţii locale faţă de jertfa supremă pe care Toth Sandor a adus-o în decembrie 1989, pierzându-şi viaţa în timpul revoluţiei anticomuniste, în timp ce aducea primul transport de ajutoare umanitare în oraşul nostru. Toth Sandor a căzut eroic, sub o rafală de gloanţe trase dinspre Cetatea Aradului, aşa cum relatează Valentin Voicilă, unul dintre liderii revoluţiei de la Arad”, susţine Dan Artimon.

Merite

În comunicat se mai arată şi faptul că “faţă de eroismul lui Toth Sandor, soţ şi tată, comunitatea arădeană este datoare cu mai mult decât un gest de recunoştinţă morală. Fără oameni ca el, care şi-au sacrificat viaţa pentru idealuri, pentru umanism, pentru ca drepturile fundamentale ale celorlalţi să fie respectate, astăzi nu ne puteam bucura de o viaţă reaşezată pe fundamentul democraţiei”.

Alternativa Civică Arădeană face, ca atare, un apel către autorităţile locale ca pe 23 decembrie, ziua când familia lui Toth Sandor va veni la Arad pentru depunerea de coroane la troiţă, “să anunţe public că încep demersurile pentru sprijinirea celor care l-au pierdut din mijlocul lor”.

Şi pentru ceilalţi eroi

Asociaţia mai consideră că se impune de urgenţă acordarea de către CLM a unei rente viagere pentru urmaşii tuturor celor căzuţi în episoadele arădene ale revoluţiei din decembrie 1989.

JA- A.B.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor