Replica Poliției de Frontieră: „Infrastructura punctelor de frontieră e folosită la maximum”

5Comentarii
Replica Poliției de Frontieră: „Infrastructura punctelor de frontieră e folosită la maximum”
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea spune că s-a lucrat la capacitate maximă în noaptea de sâmbătă pe duminică, dar şi că aplicaţia denumită de noi “mincinoasă” nu se actualizează instantaneu.

Arad. Materialul apărut pe www.aradon.ro – Bătaie de joc la intrarea în ţară. Aplicaţie mincinoasă a Poliţiei de Frontieră şi ore de stat în vamă – nu a rămas fără reacție din partea responsabililor. Reprezentanții Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ne-a contactat să ne spună că la vama, la Nădlac II, în noaptea de 15 pe 16 decembrie, s-a lucrat la capacitate maximă, cu cinci artere deschise și că aplicația cu pricina este actualizată atunci când constant un număr mare de autovehicule trec prin vamă, acestea neactualizându-se instantaneu. Ni s-a indicat faptul că dacă există un vârf al aglomerației, de 20 de minute, de exemplu, apliația nu se actualizează în timp real. Singurul neajuns e faptul că acel vârf de aglomerație a durat în noapte la care facem referire cel puțin 3 ore, iar actualizare s-a făcut după cinci. Fapt care nu a mai folosit celor care treceau frontiera.
În punctul de vedere oficial trimis de instituție, imediat după, situația de la frontieră este detaliată astfel: „Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, respectiv punctele de trecere ale frontierei de pe raza județului Arad, au dispus măsuri de suplimentare a personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”.
Tot în informare trimisă ca urmare a articolului publicat de noi se mai arată faptul că „de asemenea, au fost contactate autoritățile maghiare și în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate”.
Iar, în ceea ce privește aplicația Trafic On-line, „ea prezintă o medie a timpilor de așteptare existând posibilitatea ca în intervale diferite de timp să fie un aflux mai mare sau mic de cetățeni”, se mai spune în replica inspectoratului.
Din păcate, nu este amintit un fapt care ni s-ar fi părut normal: că cineva încearcă să îndrepte posibilele erori ale aplicației, care indică uneori 20 de minute de așteptare în loc de… 180.
Pentru că există riscul extrem de ridicat ca astfel de erori să existe şi pe mai departe, recomandăm şi noi, aşa cum se recomandă şi la finalul informării de care tocmai aminteam „tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak; P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota; P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor