Reţea de braconieri la Socodor

17Comentarii
Reţea de braconieri la Socodor
Vinovaţii masacrului din cea mai mare rezervaţie de cerbi lopătari din Europa, sub lupă poliţiei.

Socodor - Cercetările în cazul celor opt cerbi lopătari ucişi la Socodor înaintează. Oamenii legii au adunat suficiente probe pentru a-i incrimina pe braconieri.
Pentru început, proprietarul uneia dintre cele două maşini folosite la braconaj a declarat oamenilor legii că autoturismul său a fost furat cu puţin timp înainte de vânătoare, însă poliţiştii cred că acesta este doar un pretext pentru a nu fi acuzat.

Masacrul de la Socodor a ieşit la iveală în urmă cu două săptămâni când, la vama Vărşand, poliţiştii de frontieră au descoperit o femelă de cerb lopătar în portbagajul unui Oltcit.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii aveau să găsească în pădurea de la Socodor un adevărat măcel. Povestea pare cel puţin suspectă: paznicii care spun că nu au văzut sau auzit nimic ciudat pe fondul de vânătoare, proprietarul care a reclamat, cu puţin timp înainte de masacru, furtul maşinii, care a fost folosită la transportul cerbilor, ascunderea cerbilor împuşcaţi în spatele unei ferme ale căror proprietari sunt vânători profesionişti.
Avertizaţi
Poliţiştii cred că cele opt femele de cerb lopătar fuseseră îngropate în gunoiul din spatele fermei pentru că cel care a fost prins la frontieră cu cerbul în portbagaj îi avertizaseră pe braconieri că s-a început o amplă acţiune.

Braconierii au urcat cerbii împuşcaţi în două maşini şi i-au aruncat în spatele fermei, în grajdul acesteia fiind găsită una din cele două maşini folosite de braconieri. Câţiva kilometri mai încolo a fost găsit abandonat şi cel de-al doilea autoturism.
Oamenii legii au reuşit să dea de urma proprietarilor şi să stea de vorbă cu ei. ”S-au mai strâns probe în acest caz iar cercetările continuă”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad.
Cerbi de mii de euro
În pădurea de la Socodor obişnuia să vină să vâneze şi Nicolae Ceauşescu. Cele 8.000 de hectare pe care se întinde rezervaţia de cerbi lopătari (1.200 de exemplare) sunt aproape imposibil de supravegheat.

Anual, zeci de cerbi sunt vânaţi aici, iar vina pentru dispariţia cerbilor cade şi asupra unor oameni din partea  locului care braconează cerbi pentru a le vinde carnea la restaurante. În străinătate, un trofeu valorează mii de euro.


Cerbi masacraţi la Socodor

I.C.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor