Reţeta săptămânii: Clătite bănăţene

Reţeta săptămânii: Clătite bănăţene
Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

12 clătite(apă+ouă+făină+coajă rasa de la o portocală+praf de copt+vanilie)
250 gr
brânză dulce
6 ou
ă
16 lg
zahăr
4
zahăr vanilat

Umplutura:

brânză

5 lg zahăr

 2 vanilii

 coaja rasă de la portocală

3 gălbenuşuri

coaja de la o portocală

500 g smântână
zahăr pudră

Sosul de vanilie:

smântână

2 vanilii

5 lg zahăr

3 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Amestecămbrânza cu 5 lg zahăr, 2 vanilii, coaja rasă de la portocală, 3 gălbenuşuri şi 500 gr smântânaă, zahăr pudră.

Sosul de vanilie:

Smântâna o amestecăm cu 2 vanilii, 5 lg zahar şi 3 gălbenusşurişi punem pe foc mic.
Până fierbe sosul de vanilie umplem clătiteleşi le aranjămîntr-o tavă ca pe nişte sarmale.
Când sosul a clocotit îl luăm de pe foc şi îlturnăm peste clătite.
Punem tava
în cuptor la foc mare până batem spumă cele 6 albuşurişi ultimele 6 linguri de zahăr.
Cândalbuşurile sunt spumă scoatem tava şi aranjăm spuma în strat egal peste tot.
Băgămînapoi în cuptorul încins la foc foarte mare şi se ţine până bezeaua devine aurie.
Când e gata se pudrează cu zahăr pudrăşi se rade coaja de portocală.

 

Mod de servire:

Poftă bună!

ReţetaClatite banatene a fost propusă de Misha. pe forum culinar.ro

Alte reţete cu clătitegăsiţi aici:
Clatite la cuptor cu gem de caise ,
Clatite olandeze ,
Clatite cu branzal.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !