Reţeta săptămânii: Pască cu brânză dulce şi stafide

Reţeta săptămânii: Pască cu brânză dulce şi stafide
Te intereseazăretete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr
făină albă
25 gr drojdie
proaspătă
150 ml lapte
2
galbenuşuri
2 ou
ă
120 gr
zahăr
1 pachet
zahăr vanilat
coaj
a rasă de la o lămâie
100 gr unt
100 gr stafide
3-4 lg rom
50 gr nuci/migdale tocate
mărunt

Pentru crema de brânză dulce cu stafide:
500 gr
brânză proaspată de vaci
4 ou
ă
150 gr
zahăr
1 plic
zahăr vanilat
1 lg coajă rasă de lămâie
100 gr unt
1 lg griş
1 lg făină
1/2
linguriţă praf de copt
100 gr stafide
3-4 lg rom

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia cu o linguriţă rasă de zahărşi un gălbenuşîn 2-3 linguri lapte călduţ. Se freacăpână se omogenizeazăşi apoi se amestecă cu 1-2 lg făinăpână se obţine o compoziţie de consistenţasmântânii.
Se acoper
ăşi se lasăîntr-un loc cald, la dospit 5-10 minute.
Între timp, zahărul se dizolvă cu laptele călduţşi se aromează cu zahărul vanilat, iar un albuş se bate spumă cu un praf de sare.
Maiaua crescut
ă se amestecă cu restul de făinăcernută, laptele călduţ, 2 gălbenuşuri,jumătate din untul topit şi albuşulbătutspumă.
Se
frământă energic sau se mixeazăpână se obţine un aluat omogen.

Se acoperă cu un şervet de bucătărieşi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent cca 30 minute, pânăîşi dublează volumul.
La aluatul crescut se adaug
ă coaja rasă de lămâie, stafidele macerate în rom şi migdalele tocate.
Se
frământăadăugându-se şi câtepuţin unt până se distribuie uniform stafidele şi migdalele.
Se adaug
ăşi ultima parte de unt topit. Acum nu se mai frământă, ci se împătureşte,ridicând aluatul de la margine spre mijloc, bătând aluatul cu dosul mâiniipână se încorporează tot untul. Se repetă aceastăoperaţieşi se roteşte vasul în care frământăm astfel încât aluatul să se întindăîn toate părţile.
Se acoper
ă cu un şervet şi se lasă din nou la dospit. Aluatul va creşte mai repede în doar 15-20 minute.
Se bat spum
ăouăle cu zahărulşi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi coaja rasă de lămâieşi stafidele macerate în rom. Se amestecăuşor să nu se lase şi se pune deoparte.
Brânza dulce se paseazăşi se amestecă cu grişul, iar făina se amestecă cu praful de copt.
La crema de ou se adaug
ăbrânza dulce, făinaşi untul frecat spumă. Se amestecăuşor cu o lingură de lemn, până se obţine o cremăomogenă.
Aluatul crescut se
împarte în două. Se întind apoi două foi rotunde după dimensiunea tăvii. Una dintre foi se aşeazăîn tava unsăşi tapetată cu hârtie de copt, iar cealaltă foaie se lasă pe planşeta presarată cu făină. Se lasă din nou la crescut 10 minute.
Crema de
brânză se toarnăîn tavă,în strat uniform, având grijă să nu se apese pe aluatul crescut.
Se acoper
ă cu cealaltă foaie şi se presează pe margini să se unească cele 2 foi. Se unge cu ou, se presară cu migdale şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 55-60 minute.

Mod de servire:

Se lasă să se răcească. Apoi se scoate din tava şi se pudreaza cu zahăr pudră.

Poftăbună!

Reţeta Pasca cu branza dulce si stafide a fost propusă de raducristina pe forum culinar.ro

Alte reţete de pascăgăsiţi aici:
Pasca poloneza,
Pasca fara aluat,
Pasca cu ciocolata

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !